FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Ombudsmanok faültetése

Kör alakú liget, amely Magyarország és a türk államok ombudsmanjainak együttműködését szimbolizálja – öt ország egy-egy jellemző fafaját ültették el a Vas vármegyei Farkas-erdő szívében. Hazánk alapvető jogok biztosának meghívására háromnapos látogatásra érkeztek a Türk Államok Ombudsmanjainak Szövetsége képviselői. A program részeként a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Káld-Hidegkúti Ökoturisztikai Központjában emlékfákat ültettek.

A delegációt elsőként Bugán József vezérigazgató köszöntötte.

Dr. Kozma Ákos ombudsman elmondta, az elmúlt időszakban országunk olyan komoly tapasztalatokra tett szert az alapjogok területén, amit érdemes másokkal is megosztani. „Szeretném megmutatni a török, azerbajdzsáni, üzbég és kazah kollégáknak mindazt a portfóliót, amit az ombudsmani hivatal, az állami alapjogvédelem ellát. Kiemelt terület például a jövő nemzedékek érdekvédelme, amelynek körében szorosan együttműködünk az állami erdőgazdaságokkal, köztük a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-vel, akik részt vettek például gyermekotthon-felújítási programban. Szeretném bemutatni az értékeinket, átadni a tapasztalatainkat, másrészt szeretnénk a többiektől tanulni. Adni és kapni: ez a gyümölcsöző együttműködés alapja. Ezt szimbolizálja a közös faültetés is – hangsúlyozta az alapvető jogok biztosa.

A vadászház mellett kör alakban, az országok elhelyezkedését is figyelembe véve kerültek földbe a nemzetekre jellemző fák. Törökország csertölgyet, Azerbajdzsán gránátalmát, Üzbegisztán keleti platánt, Kazahsztán keleti lucot, Magyarország az élet fáját, az őshonos kocsányos tölgyet ültetett.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója a Vas vármegye állami erdeiről, az azokban végzett erdőgazdálkodásról is tájékoztatta a delegáció résztvevőit.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Haverok, buli ... felelősség!

Következő cikk

Év Tájépítésze - Takács EdvárdStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések