FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdő-ipari képviselők egyeztettek a miniszterrel

Az Osztrák Erdészeti Egyesület elnöke, Rudolf Rosenstatter, az Osztrák Faipari Szövetség elnökével, Herbert Jöbstllel, illetve ügyvezető igazgatójával, Heinrich Sigmunddal közösen tárgyalt Norbert Totschnig szövetségi miniszterrel a Szövetségi Mezőgazdasági, Erdészeti, Regionális és Vízügyi Minisztériumban.

Az ágazat jelenlegi fejlődése és az osztrák erdők helyzete, valamint az Erdészeti Alap volt a téma. Az Erdészeti Alapot az osztrák szövetségi kormány 2020-ban indította el, és 350 millió euróval rendelkezik. Az alap az osztrák erdőgazdálkodást és faipart támogatja. Többek között támogatja az erdőtelepítési intézkedéseket, az éghajlatbarát erdőátalakítást és a fa mint anyag fokozott felhasználását.

Széles körű egyetértés volt abban, hogy aktív és fenntartható erdőgazdálkodásra van szükség ahhoz, hogy az erdőket alkalmassá tegyük az éghajlatváltozásra, és hogy a fát továbbra is nyersanyagként használhassuk.

szerk/ford: Tóth János, forrás: holzindustrie.at

Előző cikk

EK2023 - Egységes Kérelem Oktatóvideók

Következő cikk

Év Erdésze - Zalaerdő válogató



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések