FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz – Korfu

A görögországi Korfu és Rodosz szigetén kiterjedt erdőtüzekkel küzdenek a tűzoltók, ami nagyszabású evakuálásokhoz vezetett.

Rodosz után Korfun is tűz ütött ki. A lángok már elérték Megoulas városát, megkezdték az emberek evakuálását.

Tűz ütött ki Korfu szigetének északi részén vasárnap – írja a Greek City Times. Giorgos Machimaris, a régió vezetője az AMNA állami hírügynökségnek azt mondta, hogy a lángok elérték Megoulas első házait, és a helyzet komoly.

A görög hatóságok hétfőn közel 2500 embert hoztak biztonságba Korfu szigetén, ahol a nagy hőhullám idején erdőtüzek lángoltak.

Az evakuálásra akkor került sor, amikor a tűzoltócsapatok Görögország-szerte 82 erdőtűz megfékezésén dolgoztak, köztük 64 olyanon, amelyek vasárnap kezdődtek, amely az ország eddigi legmelegebb napja volt az idén.

Több településen is megkezdték az emberek evakuálását.

A közelmúltban Kis Róbert Richárd turisztikai szakértő beszélt arról, hogy hova utaznak a magyarok idén. Horvátország mellett népszerűek a görögországi szigetek, Kréta, Korfu, Rodosz és Zákinthosz, valamint egyre inkább Míkonosz is. Közben Bulgária reneszánszát éli, Montenegró pedig újdonságként említhető az úti célok között.
„A magyar turisták szívesen veszik az irányt Olaszország, Egyiptom, Tunézia és Törökország felé is” – fogalmazott a szakember.

Megkerestük a külgazdasági és külügyminisztériumot, hogy Korfun van-e magyar érintettje a tűznek. Amennyiben válaszolnak, frissítjük cikkünket.

forrás: dw.com; index.hu

Előző cikk

Erdőtüzek Algériában

Következő cikk

Erdőtüzek tombolnak Olaszországban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések