FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdőtüzek kockázata hazánkban

Mukics Dániel

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelem szóvivője elárulta, hogy nekünk, magyaroknak mennyire kell tartanunk a sokszor hazánkban is pusztító erdőtüzektől.

Ahogy arról beszámoltunk, súlyos erdőtüzek pusztítanak Görögországban. Mint írtuk tegnap, elkeseredett küzdelmet vívnak a görög hatóságok a minden felemésztő lángokkal. 

Szijjártó Péter külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján külön is kitért a görög erdőtüzek ügyére: mint mondta, minden magyarnak ajánlja, hogy regisztráljon a Konzuli Szolgálat honlapján még külföldi útja megkezdése előtt.”Ha baj van, akkor sokkal könnyebben tudunk segíteni, ha tudjuk, kikről van szó, és hol tartózkodnak”

Több ezer magyarnak ment füstbe a görög nyaralás: rengeteg pénzük bánhatja, mi lesz így az utazással?

Az egyre melegebb nyarak miatt sokakban felmerül a kérdés, vajon Magyarországon számíthatunk-e hasonló erdőtüzekre. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelem szóvivője volt az RTL Reggeli című műsor vendége, aki elárulta, hogy mennyire kell tartanunk:

Magyarországon nem jellemzőek az ilyen hatalmas, kontrollálatlan erdőtüzek, mint a dél-európai mediterrán országokban, itthon teljesen más a domborzat, a növényzet és az éghajlat. De ez nem azt jelenti, hogy nálunk ne lennének szabadtéri tüzek és felügyelet nélkül, ész nélkül fel szabad mindent gyújtani – jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben 8 vármegyében. 

forrás: pénzcentrum

Előző cikk

Erdőtüzek tombolnak Olaszországban

Következő cikk

Erdőterületek közös ellenőrzéseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések