FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöldebb, egészségesebb településekért

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi szervezete 2023. szeptember 5-én “Zöldebb, egészségesebb településekért” címmel szakmai konferenciát szervez, melyre ezúton meghívja a téma iránt érdeklődő szakembereket.

Az eseményre a Hungarogreen 2023 Kertészeti Szakkiállítás rendezvényével egy időben, annak első napján kerül sor. A konferencia helyszíne a Flóra Hungaria Nagybani Virágpiac lesz (2310 Szigetszentmikós, Leshegy u. 1.).

Az elmúlt évtizedek éghajlati és ökológiai változásai a kertészeti szakma gondolkodásának átalakulását is szükségessé tették úgy hazánkban, mint világszerte. A konferencia előadásai időszerű témákat érintenek, gyakorlati tapasztalatokat elemeznek, új irányelveket fogalmaznak meg. 

Az előadásokban szó lesz a városi fatelepítés, faápolás legújabb hazánkban is alkalmazott technológiáiról és gyakorlati tapasztalatairól, csapadékmegőrző rendszerekről, a természetalapú tervezésről. Megemlékeznek az idén 170 éves magyar kertészeti felsőoktatásról, a Kertészeti Egyetem történetéről, működéséről. Előadások mutatják be Budapest, valamint az elmúlt évtizedek legjobb nemzetközi zöld város fejlesztéseit, kiemelve mindazokat a megvalósult elemeket, melyeket az előadók követendőnek tartanak. 

A konferencián kerül sor a “Magyarország Zöld Városa“ verseny eredményhirdetésére is. A tizenhárom jelentkező közül kikerülő győztes képviselheti majd hazánkat az “Európa Zöld Városa” nemzetközi versenyben 2023-ban.

forrás: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete

Előző cikk

Van-e elég faanyag (a Földön)?

Következő cikk

Fenntartható jövőért díj 2023



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések