FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdő – a pihenés, feltöltődés helye

Idén augusztusban a hónap fotója a Varázslatos erdőben című képünk, amelyet Radoslav Černický készített Szlovákiában. A gyönyörű fotó a 2022-es PEFC fotópályázatunk döntősei között volt. Interjúnkban a fotós megosztotta velünk, hogyan készült a kép, és mitől olyan varázslatos.

Hogyan viszonyulsz az erdőkhöz, mind szakmailag, mind személyesen?
Az erdők gyermekkorom óta második otthonom. Olyan helyek számomra, ahol teljesen ki tudok pihenni és fel tudok töltődni.

Miként inspirált az erdő a győztes fotó elkészítésére?
A világjárvány idején csak korlátozottan tudtam mozogni, hogy fotózzak, ezért az otthonomhoz közeli helyeket kerestem. És pontosan ez volt az a hely, ahová szívesen mentem. Vannak olyan öreg fák, amelyek szó szerint el tudják varázsolni az embert, és az az érzésed, hogy előtted még soha senki nem járt ott. Ebben az esetben ezt az érzést fokozta az eső utáni hangulat, amikor a köd elkezdett oszlani, és az első napsugarak áthatoltak a fákon.

Mit gondolsz arról a munkáról, amelyet egy olyan szervezet, mint a PEFC végez az erdők gondozása érdekében?
Kétgyermekes apaként még pozitívabban látom a PEFC munkáját, mivel úgy gondolom, hogy ez a tanúsítási projekt az egyik olyan eszköz, amely biztosíthatja, hogy a gyermekeim is bármikor ellátogathatnak egy egészséges erdőbe. Szilárdan hiszem, hogy egyre több ilyen erdő lesz a világon.

A versenyről

2022-ben ötödik alkalommal rendeztük meg az “Erdei élmények, a PEFC-élmény” fotópályázatunkat. A 13 országban zajló versenyre 7500 lenyűgöző fotó érkezett, amelyek az erdők csodálatos világába kalauzoltak el bennünket. Tekintse meg a 12 legjobb képet itt. Ha többet szeretne megtudni a fotókról, nézze meg a nyertesek bejelentését a Facebook Live-on.

szerk/ford: Tóth János, forrás: PEFC

Előző cikk

Új táblák a Károly-kilátóban

Következő cikk

Év erdei kerékpárútja 2023



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések