FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fa tények

Az Osztrák Faipari Szövetség rövid, könnyen érthető klipeket használ a faipari értéklánccal kapcsolatos információk terjesztésére a közösségi médiában. Az ipar, az erdészet és a tudomány képviselőit kérik fel, hogy jelenjenek meg a kamera előtt.

  • Maria Kiefer-Polz, az Európai Fűrészipari Szervezet (EOS) alelnöke a lombosfa-feldolgozásról beszélt.

Lombosfa feldolgozás

  • Egy másik videó Rudolf Rosenstatterrel. Az Osztrák Erdészeti Egyesület elnöke az erdőgazdálkodás okairól beszél, arról, hogy miért milyen fákat vágnak ki, és hogyan történik az erdőfelújítás.

Miért fontos az erdőben gazdálkodni?

  • A “Holzfakten” harmadik epizódja ismét az erdőbe vezet minket. Franz Lanschützer, a Salzburgi Agrárkamara erdészeti igazgatója az erdő funkcióiról beszél a klímaváltozás idején.

Hogyan segíthet bennünket az erdő a klímaváltozással szemben?

  • A “Holzfakten” negyedik epizódjának középpontjában a faépítés áll. Erich Wiesner, az FHP elnöke, a WIEHAG vezérigazgatója és tulajdonosa a faépítés jelenlegi fejleményeiről és a fával építkezés kilátásairól beszél.

Mik a fával építés előnyei?

  • A “Holzfakten” ötödik epizódjában Georg Emprechtinger, a TEAM 7 ügyvezető tulajdonosa a fa és a fenntarthatóság fontosságáról, valamint a bútoripar aktuális trendjeiről beszél.

Mi jelent a fa és a tartamosság a bútoripar számára?

  • A videósorozat 6. része Stájerországba, pontosabban Simone Schmiedtbauer európai parlamenti képviselő erdejébe vezet minket. Beszámol brüsszeli és strasbourgi munkájáról, valamint az európai Green Deal prioritásairól.

Fa tényekről beszélgetés Simone Schmiedtbauer európai parlamenti kviselővel

  • A videósorozat 7. epizódja két részből áll. Az első részben Silvio Schüler, a Szövetségi Erdészeti Kutatóközpont Erdészeti Növekedési, Erdőművelési és Genetikai Intézetének vezetője ad tájékoztatást az osztrák erdők állapotáról és fejlődéséről. A második részben elmagyarázza, hogy mit jelent az éghajlatváltozáshoz igazodó erdő, és mit kell tenni ennek elérése érdekében.

Hogyan fejlődik az erdő Ausztriában?

  • A 8. epizódban Martin Karner, a Weitzer Group ügyvezető igazgatója a padlóban lévő fáról és számos más, mindennapi életünkben, akár vonatokban, autókban vagy repülőgépekben használt fáról beszél.

Fa tények Martin Karnerrel a Weitzer Csoporttól

  • A 9. epizódban Andreas Ludwig, a Faipari Szövetség elnökhelyettese a zöld munkahelyekről, valamint a fenntarthatóság és a faipari vállalkozások közötti kapcsolatról beszél.

Beszélgetés Andreas Ludwiggal, a Faipari Szövetség elnökhelyettesével

Forrás: forstholzpapier.at

Előző cikk

Erdőgazdálkodás és faipar Európában

Következő cikk

Európai biomassza puzzle



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések