FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

ENSZ erdészeti podcastja

Örömmel jelentjük be, hogy az UN Forest Podcast első epizódja – “A városi erdőkről beszélget Stefano Boeri” – már elérhető a Spotify, Apple Podcasts, Amazon Music és SoundCloud oldalakon.

Miközben a városok és közösségek világszerte fokozzák a kibocsátás csökkentésére és a veszélyes éghajlatváltozási hatások megelőzésére irányuló erőfeszítéseket, az egyik gyakran figyelmen kívül hagyott terület a fák és az erdők.

Hajlamosak vagyunk természetesnek venni az erdőket, és alábecsülni, hogy mennyire nélkülözhetetlenek a bolygó minden lakója számára.

A The UN Forest Podcast minden egyes epizódjában különleges vendégek és előadók adnak betekintést az erdőkről, amelyek a legerősebb szövetségeseink az éghajlatváltozás elleni küzdelemben és a fenntartható jövő megteremtésében a magunk és az eljövendő generációk számára.

Akár erdőszakértő, várostervező, a természetért rajongó vagy egyszerűen csak egy érdeklődő polgár, a The UN Forest Podcast tájékoztatni, inspirálni fog, és ráébreszt arra, hogy az erdőkben rejlő lehetőségek túlmutatnak a fákon. Mindannyian az erdőkben gyökerezünk.

Az UN Forest Podcast első epizódjában Stefano Boeri építész és a Politecnico di Milano professzora, valamint Cecil Konijnendijk, a városi erdészet kutatóprofesszora és számos UNECE városi erdőkkel foglalkozó kiadvány közreműködője arról beszélgetnek, hogy hogyan tudjuk a zöldfelületeket kiterjeszteni a gyakran nagyon sűrűn lakott városokban, és hogyan tudjuk garantálni, hogy a városi erdők előnyeit megbízható és inkluzív módon biztosítsuk. 

szerk/ford: Tóth János, forrás: UNECE

Előző cikk

Tűzifa rendelet hatályon kívül helyezése

Következő cikk

Zöld közbeszerzési kézikönyv



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések