FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

LOMBkoronás Székesfehérvár

A LOMBkoronás Székesfehérvár faültetési pályázatra augusztus végén lehetett jelentkezni. Összesen 154 pályázatot tudtak jóváhagyni a kertészek, ebből 112 helyre fát, 42 helyre pedig cserjét kapnak idén a jelentkezők. A növényeket a héten osztják ki a pályázóknak a Halász utcai iparcikk piac parkolójában.

A programot kísérleti jelleggel indítottuk el nyár végén és arra voltunk kíváncsiak, hogy a már hagyományos Virágos Székesfehérvár program mellett, van-e értelme ennek a fák tekintetében is úgy, hogy közterületen kell a növényeket elültetni a Városgondnokság szakmai segítsége mellett – mondta Cser-Palkovics András polgármester. A fákat biztosítja a város és azt kérjük a pályázóktól, hogy gondozzák ezeket a növényeket a közterületeken. “Az érdeklődés felülmúlta a várakozásainkat, hiszen 250 jelentkezésből, több mint 150 helyre lehet fát ültetni a városban és a LOMBkoronás Székesfehérvár program jövőre is megvalósul és bízom abban, hogy sokan fognak majd jelentkezni.”

A szakszerű ültetési munka segítéséhez minden pályázó szakmai útmutatót kapott a növénnyel együtt.

A Városgondnokság egyik legfontosabb feladata a közterületen elültetendő fákkal kapcsolatban a megfelelő helyszín kiválasztása, mert a különböző fajta közművektől kötelező védőtávolságot tartani – emelte ki Bozai István városgondnok. A pályázók vállalták, hogy az ültetést követően gondozzák is a fákat és három évig, évente egyszer feltöltenek egy-egy fényképet a növény fejlődéséről. Ha bármilyen problémát észlelnek a fával, legyen az akár valamilyen fajta betegség, akor bátran fordulhatnak a kertészmérnökeinkhez, akik segíteni fognak. Nagyon bízom abban, hogy a fehérváriak újabb és újabb helyszínekre pályáznak majd jövőre és a Virágos Székesfehérvár programhoz hasonlóan ez is nagyon népszerű lesz amjd a városlakók körében.

Az átvett fa elültetéséről majd egy fotót is fel kell töltenie a pályázóknak, amiről e-mail emlékeztetőt fognak kapni a pályázók. Ez tartalmaz majd egy linket, amin keresztül a fénykép feltölthető lesz. Az ültetés pontos helyszínét jelölőfestékkel már feltüntették a Városgondnokság kertészei a pályázatban jóváhagyott helyszínen. Bármilyen kérdéssel kapcsolatban a faosztas@varosgondnoksag.hu e-mail címen keresztül lehet információt kérni.

forrás: Székesfehérvár

Előző cikk

A KAP és a HMKÁ előírások

Következő cikk

Global Carbon ProjectStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések