FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Változások a walesi kormány faültetési tervében

Wales ambiciózus tervei szerint az évtized végéig 86 millió fát fognak ültetni

Wales: Az országrész gazdálkodói több időt kapnak arra, hogy teljesítsék a mezőgazdasági területek 10 százalékára vonatkozó faültetési követelményeket.

A fenntartható gazdálkodási rendszerre vonatkozó legújabb javaslat 2030-ig ad időt a gazdaságoknak, és előírja, hogy ez a szám csak azokra a földterületekre vonatkozik, ahol a körülmények ezt lehetővé teszik.

A gazdálkodók az első öt évben kiegészítő támogatást kapnának, hogy pénzveszteség nélkül dolgozhassanak az új követelmények teljesítésén. A tervekről márciusig lehet konzultálni, a rendszer 2025-ben lépne hatályba.

Lesley Griffiths, a vidéki ügyekért felelős miniszter elmondta: “Első kézből láttuk, hogy a szélsőséges időjárási jelenségek, például az aszály és az árvizek milyen hatással vannak a mezőgazdaságra.

“Ezek az események csak egyre gyakoribbak lesznek, és a fenntartható élelmiszertermelésre jelentik a legnagyobb veszélyt. Ezért kell biztosítanunk, hogy az ágazatnak nyújtott jövőbeni támogatás ezt a problémát kezelje.”

Az új konzultáció során fontolóra vett egyéb változtatások között szerepel a támogatás igényléséhez szükséges minimálisan megművelt földterület csökkentése, ami a kormány szerint valószínűbbé teszi, hogy a hagyományos gazdálkodók mellett a kisüzemi kertészek is pályázni fognak.

A kifizetési arányok részleteit azonban csak 2024 nyarán, azaz néhány hónappal a program kezdete előtt hozzák nyilvánosságra.

A fenntartható gazdálkodási rendszer 2025-ben lép életbe, felváltva az európai uniós kifizetéseket, amelyek évente több mint 300 millió fontot jelentettek a walesi gazdaságoknak.

szerk/ford: Tóth János, forrás: ForestryJournal 12-14

Előző cikk

A boszniai erdők aknamentesítése

Következő cikk

Új JYSK-áruházak



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések