FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FAO Erdészeti Termékek Évkönyve

A FAO Erdészeti Termékek Évkönyve a világ valamennyi országára és területére vonatkozó alapvető erdészeti termékekre vonatkozó statisztikai adatok gyűjteménye. Éves adatsorokat tartalmaz az erdei termékek termelésének volumenére, valamint a kereskedelem volumenére és értékére vonatkozóan.

Tartalmazza a kereskedelem irányát és a kereskedelem átlagos egységértékét bemutató táblázatokat egyes termékek esetében. Publikálás dátuma: 2023. december 21. Az évkönyvben szereplő statisztikai információk elsősorban azokon az adatokon alapulnak, amelyeket az országok kérdőívek vagy hivatalos kiadványok útján juttattak el a FAO Erdészeti Osztályához. Hivatalos adatok hiányában a FAO a rendelkezésre álló legjobb információkon alapuló becslést készít.

Az évkönyvek megjelenésének 75 éves évfordulóját ünnepeljük

A FAO erdészeti termékekről szóló évkönyvének 75. kiadásához a FAO kiadta a Fenntarthatóság számokkal: Erdészeti termékek a FAO-nál, az erdészeti termékekre vonatkozó statisztikák története és jövőkép.

A kiadvány ismerteti az erdészeti termékekre vonatkozó adatok számos felhasználási módját, és interaktív grafikus megjelenítéseket tartalmaz az adatok trendjeiről. Az adatok ezen új megjelenítésekhez közvetlenül letölthetők a grafikonokon található linkekről.

Az összes adat letölthető a FAOSTAT Forestry Production and Trade weboldaláról is.

szerk/ford: Tóth János, forrás: FAO

Előző cikk

DINPI új vezetője

Következő cikk

Forest Europe Podcast



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések