FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VIMEK 470 harveszter

A 470-es állítólag erősebb, nagyobb és hatékonyabb, mint elődje

A VIMEK 470-es harveszter állítólag erősebb, nagyobb és hatékonyabb, mint elődje, és úgy tervezték, hogy kiegészítse a nyolckerekű 870-es forwardert, amely maga is ráncfelvarrást kapott tavaly.

A 470-es ugyanarra a gépplatformra épül, mint a szállítmányozó társa, és a vállalat hatodik modellje lesz a gyártásban, amelynek értékesítése várhatóan 2024 vége felé kezdődik.

Johannes Nilsson, a Vimek vezérigazgatója elmondta: “Úgy gondoljuk, hogy a készenléti módszer még mindig a legjobb feltételeket biztosítja a vezető számára a ritkítás magas színvonalú elvégzéséhez.

“Az állomány ritkításához rugalmas és könnyű, jó láthatósággal és nagy kapacitással rendelkező kombájnra van szükség, ezek a tulajdonságok a Vimek 470-esben megtalálhatók. A Vimek 870 forwarderrel kombinálva minimális vágási útvonal-területet kapunk, és a gépkezelőknek a legjobb lehetőséget adjuk arra, hogy aktívan dönthessenek arról, hogy mely törzseket kell előnyben részesíteni, és melyeket kell tovább növeszteni. Ez biztosítja a jövedelmező állományok nagymértékű növekedésének feltételeit, és csökkenti az állomány károsodásának kockázatát.”

A Cat Stage V motorja 55,4 kW teljesítményű, HVO üzemanyaggal is megbirkózik, és a Vimek szerint alacsony a gázolajfogyasztása, így alacsony a károsanyag-kibocsátása. A fakitermelőgép a 870-es forwarderrel együtt a Next Generation sorozat része.

A használt harveszter fej egy prototípus (Keto 42), amely 42 cm-es átmérőig tud vágni (a daru 6,5m-es kinyúlással 550 kg emelésére alkalmas).

A VIMEK berendezések magyarországi forgalmazója a Technitrade Kft.

szerk/ford: Tóth János, forrás: ForestryJournal / NordicWoodJournal

Előző cikk

Laurus Díjat kapott a JYSK

Következő cikk

Új rekord Gyulajban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések