FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

design LAB pályázati kiírás

A Magyar Divat & Design Ügynökség nagysikerű design LAB inkubációs programja a hazai gyártók és designipari kreatív szakemberek közötti együttműködések elősegítése érdekében jött létre, amellyel a gyártásfejlesztés stratégiai célkitűzése mellett enyhíti a világjárvány okozta gazdasági helyzet következményeit is.

A gyártók és tervezők egy közösen átgondolt, részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek, mellyel elsősorban bútor-, lakáskiegészítő- és textiltermékek megvalósításához kapnak pénzügyi segítséget.

A design LAB a gyártók professzionalizmusát és a tervezők kreativitást kapcsolja össze.

Az Ügynökség az ágazati visszajelzéseket figyelembe véve hozta létre a programot, melynek elsődleges célja az iparági szereplők közötti sikeres kollaborációk ösztönzése, a hazai gyártók erősítése és korszerűsítse. A létrejövő új designipari termékek által közvetett cél a gyártásfejlesztés versenyképességének növelése és az ágazat exportjának fellendítése.

Az eredetiség, a megvalósíthatóság és az exportképesség dönt.

A pályamunkák kiértékelését az iparági szakemberekből álló bírálóbizottság végzi, kiemelten figyelembe véve az eredetiség,a megvalósíthatóság, valamint az exportképesség szempontjait . A zsűri tagjai többek között a szériagyártás teljesíthetőségét, a futamidő és költségtervezés megvalósíthatóságát, valamint a fenntarthatósági szempontokat vizsgálják meg, majd személyes konzultáció keretében is felteszik kérdéseiket. A legjobbnak ítélt pályázók szériaérett termékek véglegesítésére és legyártására fordíthatják a vissza nem térítendő támogatást.

Fontos!

A programra 1 gyártó maximum 2 pályázatot adhat be, ugyanígy 1 tervező (vagy tervezői iroda) maximum 2 pályázatban szerepelhet közreműködőként. A benyújtott pályázatokról nyilatkozatot kell benyújtani, melyben a jelentkező igazolja, hogy maximim 2 pályázattal jelentkezik a programra. Mindkét fél csak 1 pályázattal nyerhet.

Speed Dating

A kapcsolatteremtést az Ügynökség egy „Speed Dating” esemény megszervezésével is segíti, melyet a jelenlegi vírushelyzetre tekintettel az online térben valósít meg. A virtuális rendezvény keretében a gyártók és a designerek 15-20 perces webkamerás interjúk során ismerhetik meg egymást és mérhetik fel a lehetséges közös munkában rejlő potenciált. Az eseményt 2022.04.27/28-án rendezi meg az Ügynökség, melyre a designlab@hfda.hu e-mail címre küldött levélben tudnak előzetesen regisztrálni a gyártók és tervezők. Az online eseményen való részvétel regisztrációköteles.

A Speed Datingről további információ ITT érhető el.

A design LAB program pályázati kiírása az alábbi linkre kattintva érhető el.

A pályázat benyújtási határideje: 2022.05.31

Pályázati mellékletek:

design LAB pályázati felhívás

Pályázati adatlap

Átláthatósági nyilatkozat

Titoktartási nyilatkozat

Költség és ütemterv

De minimis nyilatkozat

Adatvédelmi tájékoztató

Útmutató

Designer nyilatkozata

forrás: HFDA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

HFDA Spot online üzleti közösség

Következő cikk

Digitális fagazdasági kiadványok



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…