FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

design LAB pályázati kiírás

A Magyar Divat & Design Ügynökség nagysikerű design LAB inkubációs programja a hazai gyártók és designipari kreatív szakemberek közötti együttműködések elősegítése érdekében jött létre, amellyel a gyártásfejlesztés stratégiai célkitűzése mellett enyhíti a világjárvány okozta gazdasági helyzet következményeit is.

A gyártók és tervezők egy közösen átgondolt, részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek, mellyel elsősorban bútor-, lakáskiegészítő- és textiltermékek megvalósításához kapnak pénzügyi segítséget.

A design LAB a gyártók professzionalizmusát és a tervezők kreativitást kapcsolja össze.

Az Ügynökség az ágazati visszajelzéseket figyelembe véve hozta létre a programot, melynek elsődleges célja az iparági szereplők közötti sikeres kollaborációk ösztönzése, a hazai gyártók erősítése és korszerűsítse. A létrejövő új designipari termékek által közvetett cél a gyártásfejlesztés versenyképességének növelése és az ágazat exportjának fellendítése.

Az eredetiség, a megvalósíthatóság és az exportképesség dönt.

A pályamunkák kiértékelését az iparági szakemberekből álló bírálóbizottság végzi, kiemelten figyelembe véve az eredetiség,a megvalósíthatóság, valamint az exportképesség szempontjait . A zsűri tagjai többek között a szériagyártás teljesíthetőségét, a futamidő és költségtervezés megvalósíthatóságát, valamint a fenntarthatósági szempontokat vizsgálják meg, majd személyes konzultáció keretében is felteszik kérdéseiket. A legjobbnak ítélt pályázók szériaérett termékek véglegesítésére és legyártására fordíthatják a vissza nem térítendő támogatást.

Fontos!

A programra 1 gyártó maximum 2 pályázatot adhat be, ugyanígy 1 tervező (vagy tervezői iroda) maximum 2 pályázatban szerepelhet közreműködőként. A benyújtott pályázatokról nyilatkozatot kell benyújtani, melyben a jelentkező igazolja, hogy maximim 2 pályázattal jelentkezik a programra. Mindkét fél csak 1 pályázattal nyerhet.

Speed Dating

A kapcsolatteremtést az Ügynökség egy „Speed Dating” esemény megszervezésével is segíti, melyet a jelenlegi vírushelyzetre tekintettel az online térben valósít meg. A virtuális rendezvény keretében a gyártók és a designerek 15-20 perces webkamerás interjúk során ismerhetik meg egymást és mérhetik fel a lehetséges közös munkában rejlő potenciált. Az eseményt 2022.04.27/28-án rendezi meg az Ügynökség, melyre a designlab@hfda.hu e-mail címre küldött levélben tudnak előzetesen regisztrálni a gyártók és tervezők. Az online eseményen való részvétel regisztrációköteles.

A Speed Datingről további információ ITT érhető el.

A design LAB program pályázati kiírása az alábbi linkre kattintva érhető el.

A pályázat benyújtási határideje: 2022.05.31

Pályázati mellékletek:

design LAB pályázati felhívás

Pályázati adatlap

Átláthatósági nyilatkozat

Titoktartási nyilatkozat

Költség és ütemterv

De minimis nyilatkozat

Adatvédelmi tájékoztató

Útmutató

Designer nyilatkozata

forrás: HFDA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

HFDA Spot online üzleti közösség

Következő cikk

Digitális fagazdasági kiadványokStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…