FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Emlékkereszt-avatás a Budakeszi Angyalok Királynéja kegytemplomnál

Az emlékkereszt avatása a Makkosi réten

A Pilisi Parkerdő emlékkereszt-állítással tiszteleg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtt. Az emlékkeresztet a Budakeszi Angyalok királynéja templom szomszédságában, a Makkosi réten állították fel.

2021-ben hazánk rendezi az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A rendezvény célja, hogy a hívekben elmélyítse és tudatosítsa, az egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia. Ehhez kapcsolódóan, az állami erdőgazdaságok közös kezdeményezésének résztvevőjeként a Pilisi Parkerdő Zrt. is emlékkereszt állításával tiszteleg a világesemény előtt.

A Makkosi réten álló emlékkereszt 30 x 30 cm keresztmetszetű tölgygerendából készült, magassága öt, szélessége több mint 3 méter. Az acél tartószerkezetbe illesztett kereszten a hazánkban idén tartott Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus tiszteletére és emlékére 21 kis kereszt látható, valamint a „Minden forrásom belőled fakad” felirat olvasható.

Az emlékkereszt megáldása

Az eseményen részt vett Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, valamint Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója. Az emlékkeresztet Filó Kristóf kanonok, plébános áldotta meg és szentelte fel.

Angyalok királynéja kegytemplom

A Budakeszi Angyalok királynéja kegytemplomot 1768-ban szentelték fel tízezer ember jelenlétében. Jelenlegi formáját – a szervita atyák munkájának köszönhetően – a XX. század közepén, az 1940-es évek második felében nyerte el. Az 1964-ben felújított templomban ma is a „foglyokért” imádkoznak: a kábítószeresekért, alkoholistákért, a testiség-, a szerencsejátékok- és minden más káros szenvedélyek rabjaiért.

Forrás és fotó: Parkerdő Zrt.

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vigyázat, szarvasveszély az utakon!

Következő cikk

Habsburg Frigyes Millenniumi Pavilonja megújultStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések