FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Emlékkereszt a Csónakázó-tónál

Az 52. Eucharisztikus Világkongresszus alkalmából az összes hazai állami erdőgazdaság keresztet állít a területén. A Zalaerdő Zrt. az eucharisztikus emlékkeresztet a nagykanizsai Csónakázó-tónál állította fel, amelyet 2021. augusztus 25-én Várnai László esperes áldott meg.

Az öt méter magas tölgykeresztet Kárpáti Hunor kollégánk készítette édesapja, a szintén a Zalaerdő Zrt.-nél dolgozó Kárpáti János segítségével.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere a szentelés alkalmával elmondta a résztvevőknek, hogy szerinte a kereszt a tóhoz kirándulók lelki feltöltődését is segíteni fogja. A keresztek szerepük szerint legtöbbször útjelzők, de a leglényegesebb az, hogy hitünk jele. Segíti a tájékozódást, de leginkább a lelki eligazodást.

Az 1881 óta rendszeresen megszervezett egyhetes nemzetközi konferenciának idén a magyar főváros, Budapest ad otthont szeptember 5. és 12. között.

Ezért a Miniszterelnökség kezdeményezésére az Agrárminisztérium az állami erdőgazdaságokkal karöltve 21 emlékkeresztet állít fel a magyar erdőkben.

forrás: Zalaerdő Zrt.

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

30. Zöld Civil Országos Találkozó

Következő cikk

Vásárolja meg téli tüzelőjét, de csak okosan!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések