FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kilenc négyzetméteres faházmodulok

Megjelent a Wallpaper Design Awards 2022 díjazottjainak listája. A Life-Enhancer of the Year díjat megosztva ítélték oda: a holland formatervező Marjan van Aubel „Sunne” napenergiával működő lámpája mellett egy csapat finn dizájner „Space of Mind” faházmodulja részére.

Az északi országok nyaralókultúrája találkozott a világjárvány következtében elterjedt távmunkával és a hazai turizmus erősödésével. Így foglalható össze a Space of Mind névre keresztelt faházmodul, amely 9 négyzetméterével önmagában is használható, de több elemet összekapcsolva egy nagyobb ház is építhető belőle. A házikó számos módon alkalmazható a világjárvány utáni életben is, akár dolgozószobaként, hálószobaként, egyszemélyes jóga- vagy meditációs stúdióként, műteremként, de szálloda vendégszobájaként is. Felállítható a hátsó udvarban, vidéki környezetben, a vadonban, vagy akár egy háztetőn is. 

A Space of Mind a Studio Puisto Architects, a Made by Choice és a Protos Demos együttműködésében készült. Az ötlet 2020 tavaszán született a világjárvány kezdetén, amikor elterjed a távmunka, és a távoli utazásokat fölváltotta a hazai turizmus.

Az életminőséget javító termékeket díjazó Life-Enhancer of the Year kategóriáját Luca Guadagnino olasz filmrendező bírálta el, aki úgy jellemezte a Space of Mind-ot, mint „természetesen elbűvölő és valóban hasznos termék, amely könnyen illeszkedik a zöld környezetbe, akár nyilvános, akár magáncélra”. 
A Space of Mind Oy 2022-ben elkezdi a faházmodulok sorozatgyártását. Már kaptak megrendelés a Turku városához közeli szigetvilágban működő szállodától, de a nyaralókat is elkezdik már gyártani.
A letisztult formavilágú, minimalista kabin ökológiai forrásból származó finn fából készül. Az alapanyagnak köszönhetően strapabíró, ellenáll az elemeknek. A közel 10 négyzetméter összterületű kompakt tér saját, egyedi bútorokkal rendelkezik, amelyek a fa szerkezethez csatlakoznak. A faházmodul elég könnyű ahhoz, hogy egyszerűen szállítható legyen, akár a legtávolabbi helyeken is felállítható.

forrás: TervLap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

EnterPRIZE KKV program

Következő cikk

Fűrészüzem digitalizált optimalizálása SvédországbanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések