FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Német Fakongresszus 2022

A Német Fűrész- és Faipari Szövetség (DeSH) idén is megrendezi a Német Faipari Kongresszust. Ezzel egy időben a DeSH 125 éves évfordulóját ünnepli. A helyszín Berlin, ideje: 2022. június 29-30.

A Német Fűrész- és Faipari Szövetség (DeSH) 2022. június 29-én és 30-án tartja második Német Faipari Kongresszusát. (DeSH) második alkalommal rendezi meg a Német Fakongresszust. A nagyszabású iparági találkozóra idén Berlinben kerül sor, és a fűrész- és faipari érdekképviselet 125. évfordulója alkalmából a fenntartható nyersanyagot a kezdetektől napjainkig tartó jelentőségében mutatja be. A szakmai eszmecsere mellett három előadó új perspektívákat nyit meg hozzászólásaiban, aktuális betekintést nyújt, és a megújuló nyersanyag jövőjébe tekint be.

A fa hagyományokkal rendelkező nyersanyag. Évezredek óta elkísér minket az építkezésben, a munkában és a fűtésben. Egyedülálló tulajdonságai ma fontosabbak, mint valaha: “A fa mindenekelőtt éghajlatbarát anyagként, amely hosszú távon tárolja a CO2-t, a gazdaság és a társadalom jövőjébe való elindulást jelenti. A bizonyított tudás, az innovatív alkalmazások és a modern technológia kombinációja teszi a fát egyedülállóvá és nélkülözhetetlenné a fenntartható társadalom felé vezető átalakulásban” – magyarázza Lars Schmidt, a DeSH vezérigazgatója.

125 év sikeres munkája

A fűrész- és faipari érdekképviselet számára 125 éve az újrakezdés a program: “Az iparág érdekei iránti elkötelezettség mindig is kitartást, megértést és új utakra való hajlandóságot igényelt. A sikeres munka alapja a célok közös hangon történő megfogalmazása, és azok társadalmi, politikai és gazdasági lehorgonyzása. Csak így tudunk fenntartható változást elérni, és hosszú távon erősíteni a fa felhasználását Németországban. Ezért a 2022-es Német Fakongresszus mottója: 125 év a fáért – újrakezdés a hagyományokkal.”

Kiemelkedő kezdeményezők

Az eseményre idén második alkalommal kerül sor. Június 29-én és 30-án az iparág képviselői a berlini Bolle Meierei-ben találkoznak, hogy megvitassák az elmúlt év gazdasági és politikai eseményeit. Tavaly a szervezet találkozóján több mint 350 erdészeti és faipari képviselő vett részt. “A jelenléti esemény szervezése idén is nagy gondot jelent számunkra. Még mindig a videokonferenciák uralják a mindennapi munkát, így a társasági élet és a személyes beszélgetések egyszerűen elmaradnak” – hangsúlyozza Schmidt. Júniusban Prof. Dr. Schellnhuber, a Potsdami Éghajlati Hatáskutató Intézet munkatársa, Prof. Marcel Fratzscher, a Német Gazdaságkutató Intézet munkatársa és Wolfgang Bosbach, a CDU/CSU Bundestag-frakció korábbi elnökhelyettese három olyan prominens előadó, akik izgalmas hozzászólásokkal vetnek új fényt a régiekre és mutatnak be új perspektívákat a jövőbeli fejleményekre.

Fa a főváros szívében

“Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is Berlinben rendezhetjük meg a kongresszust, és hogy a fa témáját Németország politikai szívébe helyezhetjük. Az elkövetkező évek döntő fontosságúak lesznek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és a fa nagyban hozzájárulhat a gazdaság, a környezet és a társadalom fejlődéséhez. Ez a fűrész- és faipar érdekeinek 125 éves képviseletének központi üzenete, és ez a célunk az elkövetkező évekre is” – zárja Schmidt.

A regisztráció mostantól a www.holzkongress.de oldalon keresztül lehetséges.

szerk: Tóth János, forrás: DeSH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Újjáépült a mátrafüredi Csatorna-völgy régi fahídja

Következő cikk

DACH országok faipari fordulatot sürgetnek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések