FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

House of Wood – A FA Háza

Hét németországi faipari szövetség fogott össze egy projekt keretében, hogy létrehozzon egy új közösségi vállalkozást House of Wood néven, berlini helyszínnel.

A House of Wood ágazati együttműködésre és tudásátadásra tervezett munkaterület, amely hozzájárul ahhoz, hogy a döntéshozók és általában az emberek jobban megismerjék a teljes faipari értékláncot.

A faipar közös szövetségi házának ötlete már több évtizede létezik, de a dolgok az utóbbi időben gyorsan felgyorsultak, és 2021-ben megalakult a House of Wood koncepciója.

A készítők április végén hivatalosan is megnyitották a berlini épületet, amely mindössze 15 percre van a Bundestagtól.

A házban a következő szövetségek vesznek részt:

Német Fűrész- és Faipari Szövetségi Szövetség (DeSH)
Német Bútoripari Szövetség (VDM)
Hengeresfa Munkacsoport (AGR)
Német Szövetség az Előregyártott Építményekért (BDF)
Előregyártott Faépületek Német Szövetsége (DHV)
Német Faipari Tanács (DHWR)
Német Faipari Főszövetség (HDH)

A partnerek összefogják a tudást, szinergiákat találnak és elősegítik az együttműködést, hogy a folyamatlánc az erdőtől a termelésen át a fatermékig tartó folyamatok láthatóbbá váljanak.

“A helyszínnel a hálózatos munka központja és a közös eszmecsere optimális kerete jött létre, amelyből a szövetségek, a munkavállalóik és végső soron az egész iparág profitálni fog” – magyarázta Lars Schmidt, a DeSH ügyvezető igazgatója.

A House of Woodban munkahelyek, tárgyaló- és konferenciatermek bérelhetők. A helyiségek két emeleten, mintegy 400 m2-en terülnek el.

A földszinten található egy 18 fős tárgyalóterem a Woodlab I., míg az első emeleten több mint 20 fős munkahelyek találhatók íróasztalok és ablakok, valamint privát térben elhelyezett íróasztalok mellett.

Ezen kívül a Woodlab II. és Woodlab III. tárgyalótermek nyolc, illetve négy fő részére állnak rendelkezésre. Minden terület modern technológiával van felszerelve a hatékony és független munkavégzéshez.

Az iroda különféle fatermékekkel van felszerelve, és olyan, mint egy bemutatóterem a faipar számára (és javára), valamint a rugalmas munkavégzés praktikus központja.

További információért látogasson el a haus-des-holzes.berlin weboldalra.

szerk: Tóth János, forrás: TTJonline

FATÁJ kiegészítés: Magyarországon a kilencvenes évek elején és közepén két ilyen projekt volt (egy óbudai és egy újpesti helyszínnel), az akkor megálmodott kétféle Fások Háza közül az egyik sem jött létre.

Előző cikk

Használd következetesen a fát

Következő cikk

Mecsekerdő Fenntarthatósági témahetén 400+ gyermek volt ottStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Tölgybe álmodott hordók

Amikor tüzelik a hordót és meleg a fa, olyan az illata, mint a frissen kisült kenyér héja. A…