FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

House of Wood – A FA Háza

Hét németországi faipari szövetség fogott össze egy projekt keretében, hogy létrehozzon egy új közösségi vállalkozást House of Wood néven, berlini helyszínnel.

A House of Wood ágazati együttműködésre és tudásátadásra tervezett munkaterület, amely hozzájárul ahhoz, hogy a döntéshozók és általában az emberek jobban megismerjék a teljes faipari értékláncot.

A faipar közös szövetségi házának ötlete már több évtizede létezik, de a dolgok az utóbbi időben gyorsan felgyorsultak, és 2021-ben megalakult a House of Wood koncepciója.

A készítők április végén hivatalosan is megnyitották a berlini épületet, amely mindössze 15 percre van a Bundestagtól.

A házban a következő szövetségek vesznek részt:

Német Fűrész- és Faipari Szövetségi Szövetség (DeSH)
Német Bútoripari Szövetség (VDM)
Hengeresfa Munkacsoport (AGR)
Német Szövetség az Előregyártott Építményekért (BDF)
Előregyártott Faépületek Német Szövetsége (DHV)
Német Faipari Tanács (DHWR)
Német Faipari Főszövetség (HDH)

A partnerek összefogják a tudást, szinergiákat találnak és elősegítik az együttműködést, hogy a folyamatlánc az erdőtől a termelésen át a fatermékig tartó folyamatok láthatóbbá váljanak.

“A helyszínnel a hálózatos munka központja és a közös eszmecsere optimális kerete jött létre, amelyből a szövetségek, a munkavállalóik és végső soron az egész iparág profitálni fog” – magyarázta Lars Schmidt, a DeSH ügyvezető igazgatója.

A House of Woodban munkahelyek, tárgyaló- és konferenciatermek bérelhetők. A helyiségek két emeleten, mintegy 400 m2-en terülnek el.

A földszinten található egy 18 fős tárgyalóterem a Woodlab I., míg az első emeleten több mint 20 fős munkahelyek találhatók íróasztalok és ablakok, valamint privát térben elhelyezett íróasztalok mellett.

Ezen kívül a Woodlab II. és Woodlab III. tárgyalótermek nyolc, illetve négy fő részére állnak rendelkezésre. Minden terület modern technológiával van felszerelve a hatékony és független munkavégzéshez.

Az iroda különféle fatermékekkel van felszerelve, és olyan, mint egy bemutatóterem a faipar számára (és javára), valamint a rugalmas munkavégzés praktikus központja.

További információért látogasson el a haus-des-holzes.berlin weboldalra.

szerk: Tóth János, forrás: TTJonline

FATÁJ kiegészítés: Magyarországon a kilencvenes évek elején és közepén két ilyen projekt volt (egy óbudai és egy újpesti helyszínnel), az akkor megálmodott kétféle Fások Háza közül az egyik sem jött létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Használd következetesen a fát

Következő cikk

Mecsekerdő Fenntarthatósági témahetén 400+ gyermek volt ott



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések