FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

ProviGreen faültetés Galgamácsán

Nemes célból utazott a közelmúltban Galgamácsára Botka Endre. A klub támogatója, a Provident Pénzügyi Zrt. jóvoltából hatezer facsemetét ültettek el a Pilisi Parkerdő Zrt.-hez tartozó galgamácsai vadászháznál, a Ferencváros védője pedig önkéntesként segédkezett a faültetésnél.

A kezdeményezés a tavaly indult ProviGreen fenntarthatósági program keretében valósult meg, amelynek célja, hogy hozzájáruljon a felnövekvő generációk egészséges környezetének megteremtéséhez. Botka Endre a kisfia miatt is fontosnak tartja, hogy minél zöldebb legyen a környezetünk.

A vállalat életében hosszú ideje kiemelt szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság kérdése, így a Föld napján, 2021. április 22-én meghirdették a ProviGreen program indulását.

A program célja, hogy olyan égető, globális környezeti problémákra irányítsa a figyelmet, mint amilyen a túlzott széndioxid-kibocsátás, a bolygónkat fenyegető globális felmelegedés vagy a klímaváltozással összefüggő események, és azok társadalmunkra gyakorolt hatása. A Provident fontosnak tartja, hogy hiteles és naprakész információval lássa el a tájékozódni vágyókat ezen témákat illetően, illetve, hogy formálja a kollégák és rajtuk keresztül a társadalom szemléletét a környezetvédelem fontosságával kapcsolatban, és legfőképpen cselekvésre ösztönözzön.

A ProviGreen program fókuszában a vállalaton belüli környezettudatosabb működést elősegítő megoldások felkutatása áll. A szervezet a különböző működési területeket képviselő munkatársakból felállított egy elkötelezett munkacsoportot, valamint „zöld nagyköveteket” is kinevezett annak érdekében, hogy a rövid és hosszú távú stratégiát hatékonyan tudják megtervezni és megvalósítani.

Mik a ProviGreen program főbb elemei?

Minden hónapban egy nap a zöld hírekről szól, ezzel is kihangsúlyozva a projekt fontosságát. Ezeken a napokon a vállalat színes hírlevelet küld ki kollégái részére, amelyben a környezetvédelem, klímaváltozás és fenntarthatósági témákat veszik górcső alá.

A hírlevél mellett havonta érdekes kvízjátékban is részt vehetnek a munkavállalók, a fenntarthatósági kérdésekre helyesen válaszolók közül pedig nyerteseket sorsolnak. A szerencsések újrahasznosított anyagokból készült, fenntartható ajándékokat kapnak.

A Provident idén és a jövőben, a működésük kapcsán felhasznált papír kompenzálására fák ültetését tervezi, ezzel is hangsúlyozva környezetvédelem iránti elkötelezettségét. A magyarországi erdős területek növeléséhez szeretnének hozzájárulni ezzel a kezdeményezéssel, amelynek megvalósítását a gödöllői erdészettel együttműködésben tervezik. A Provident munkatársai várhatóan 6000 darab facsemetét ültetnek el közösen, amelyből körülbelül egy hektárnyi erdő lesz a jövőben. Ez azt jelenti, hogy nagyjából minden munkatársra három fa jut. A kezdeményezést hosszú távra tervezik, az idei akció után jövőre is tervezi megismételni a vállalat.

A program keretein belül augusztusban elindult egy, az ország öt különböző helyszínén megrendezett környezetvédelmi roadshow is. Az esemény során a vállalati program céljairól, felépítéséről, a környezettudatos életmódhoz tartozó érdekességekről, ötletekről, és kifejezetten az elektromos mobilitási lehetőségekről tudhatnak meg többet a munkavállalók. A vállalat arra is biztosít alkalmat, hogy a kollégák munkavégzés során is kipróbálhassák majd a kifejezetten erre a célra beszerzett elektromos autókat. A Provident emellett a közelmúltban húsz új, hibrid gépkocsival bővítette autóflottáját annak érdekében, hogy a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez is aktívan hozzájáruljon, a további bővítés pedig ezen a téren is tervben van.

forrás: NemzetiSport; Provident

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

200. PONSSE szimulátor

Következő cikk

Zemplén-takarítási "verseny"Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések