FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Falco / Kronospan faültetés Pécsen

A Falco Zrt. és a KRONOSPAN-NOFA Kft. felajánlásának köszönhetően április 25-én délelőtt 100 facsemetét ültettek el Pécs Kertvárosban, a Rózsadombon.

A Falco Zrt. ugyan jelentős fafelhasználónak mondható, azonban a cég már hosszú ideje törekszik a környezettudatosságra. Éppen ezért hozott létre a KRONOSPAN-NOFA Kft.-vel közösen egy alapítványt, amellyel minden évben, a cég gyárainak régióiban 30 ezer facsemetét ültetnek el gyáranként. Ez 2021-ben összesen 500 ezer elültetett fát jelentett, és idén is ezen az úton akarnak tovább haladni. Ennek keretében keresték meg év elején Pécset is, a városvezetés pedig nagy örömmel fogadta a felajánlást. Ennek köszönhetően ma délelőtt 100, a két cég által felajánlott facsemetét ültettek el Kertvárosban a Rózsadombon.

– Összesen 12 különböző fajta került most ide, többek között magas kőris, tiszafa, japán díszcseresznye, svéd berkenye és még libanoni cédrus is – mondta el az ültetés előtt Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője, hiszen a cég munkatársai helyezték ki a növényeket. – Azért külön köszönetet mondanék a felajánlóknak, hogy hat új padot és új hulladéktároló edényeket is kihelyezhetünk erre a csodálatos zöld terültre.

Pécs polgármestere viccesen megjegyezte, hogy kicsit be is kellett melegítenie az esemény előtt, hiszen azért 100 fa elültetése nem kis munka.

– Azonban a tréfát félretéve, nagyon szívesen melegítenék be akár minden egyes nap is, ha azzal ilyen számban nőne a pécsi faállomány – szögezte le Péterffy Attila. – A fenntartható, zöld város koncepcióba tökéletesen passzol, amikor facsemetéket tudunk ültetni, így hálásan köszönjük ezt a felajánlást a cégeknek.

forrás: PécsMa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

OEE Vándorgyűlés 2022.

Következő cikk

90 éves lett Hans Peter Stihl, a STIHL legnagyobb innovátora



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések