FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Cabin Love – a fenntartható építészet – május 18.

Fenntartható építészet – az meg milyen? Az építkezés fontossága az éghajlatváltozás mérséklésében
A Szánkófa megvan? Az Erzsébet téri adományfa? És a dizájnkabinok irodának, nyaralónak? Vagy a Normafára készülő lombkorona-tanösvény?

Esemény időpontja: 2022. május 18. 18.30
Esemény helyszíne: GÖDÖR, 1061 Budapest, Király utca 50.

Vendégek:
RÁDAY DÁVID társalapító – Hello Wood
ORAVECZ PÉTER építész, grouphead – Hello Wood

Rengeteg kérdés vetődik fel a téma kapcsán, ezeket fogjuk körbejárni veletek közösen a két szakemberrel. A vendégekkel Rieger Johanna beszélget.

A különleges installációi által megismert Hello Wood egy nemzetközi építész stúdió, ma már elsősorban nagy léptékű épületek és dizájnkabinok tervezésével, illetve kivitelezésével foglalkozik. Projektjeit az innováció, a társadalmi felelősségvállalás és a nagyszerű tervezés iránti rendíthetetlen szenvedély vezérli. Főként fával és fenntartható anyagokkal dolgoznak, hogy környezetbarátok és társadalmilag relevánsak legyenek. Céljuk a tudatosság növelése, a közösségépítés ösztönzése és az építészet közelebb hozása a nagyközönség számára.

A Hello Wood többszörösen díjnyertes, független, nemzetközi oktatási platform is, amely építészeti és oktatási programok szervezésével is foglalkozik dizájn témakörben. A táboraik során megépült munkák nagyrészt fából készülnek, valamint ötvözik a művészi megközelítést a társadalmi gondolkodással. A “csinálva tanulás” módszertanát követve ismerkednek meg a hallgatók az eszközökkel és az anyagokkal.

Az esemény ingyenes, a programsorozatot Terézváros Önkormányzata támogatja.

forrás: GÖDÖR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Megalakult az Országos Vadgazdálkodási Tanács

Következő cikk

Eljött-e a fenntartható házak ideje?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések