FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

10 milliárd fa ültetése Szaúd-Arábiában

A sivatag zölddé változtatása és 40 millió hektár földterület rehabilitációja az elkövetkező évtizedekben a szaúdi zöld kezdeményezés egyik sarokköve. Jelenleg egy országos tanulmány készül a 10 milliárd fa ültetésére vonatkozó mesterterv kidolgozására.

Szaúd-Arábia zöldítése / SGI – Saudi Green Initiative = Szaúdi Zöld Kezdeményezés

A szaúdi zöld kezdeményezés elindításával a királyság megerősítette a mindenki számára fenntartható jövőbe vetett hitét. Az SGI keretében bejelentett több mint 60 kezdeményezés első hulláma – amelyet a 2021. októberi Szaúdi Zöld Kezdeményezés Fórumán mutattak be – több mint 700 milliárd SAR beruházást jelent, amely hozzájárul a zöld gazdaság növekedéséhez.

Az SGI egyesíti a környezetvédelmi, energiaátalakítási és fenntarthatósági programokat, hogy három átfogó cél érdekében dolgozzon a zöld jövő közös céljának elérése érdekében.

  • a kibocsátás csökkentése
  • Szaúd-Arábia zöldítése
  • a föld és a tenger védelme

24 kezdeményezést hirdettek meg, melyek közvetlenül hozzájárulnak ahhoz a célhoz, hogy Szaúd-Arábiában 10 milliárd fát ültessenek. Tekintsen meg a Királyságban zajló, nagy hatású erőfeszítések közül néhányat.

Ezek közül (időrendben) a legelső:
Tanulmány a 10 milliárd fa programról
A tanulmány eredményei hozzájárulnak az éghajlatváltozás hatásainak és kockázatainak mérsékléséhez a növénytakaró növelése, a talaj és a növényzet degradációtól való védelme és a levegőminőség javítása révén.

szerk: Tóth János, forrás: SaudiGreenInitiative

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A GDP-t is pusztítják az erdőtüzek

Következő cikk

Látogatás a rózsahegyi papírgyárban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések