FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

29 köbméter fa

Bakon Gábor, az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. ügyvezetője és Nagy Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat elnök-helyettese

Csaknem 29 köbméter hasított cser tűzifát szállíthatott el a Magyar Református Szeretetszolgálat a Bábolnai Gazdanapok helyszínéről, ahol a XX. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét rendezték meg szeptember 10-én. Az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. ugyanis rászorulóknak ajánlotta a két évtizedes múltra visszatekintő szakmai versenyen, 28 favágó csapat által feldolgozott faanyagot.

„A STIHL által elindított fakitermelő versenysorozattal többek között azt a célt tűztük ki, hogy edukáljuk az ágazatot, miközben bemutatjuk azt is, hogy az erdész szakma milyen komoly munkát végez a hazai erdőkben. Ehhez nagyon fontos, hogy a fakitermelések tudatosan, a lehető legprofibb módon, balesetmentesen történjenek. Az évek során bebizonyosodott, hogy a versenysorozatunk nagy mértékben javította a fakitermelői munkakultúrát. Egy-egy ilyen szakmai megmérettetés során a versenyzők küzdelmének eredményeként pedig jelentős mennyiségű tűzifa is keletkezik. Évek óta tervezzük, hogy ezt felajánljuk a rászorulóknak, hiszen a STIHL Kft. számára rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás. Ezért indítunk minden évben kampányokat például a parlagfűirtás érdekében, hiszen termékeink használatával javíthatunk azoknak az életszínvonalán, akik egyébként allergiától szenvednének. Nagy öröm számunkra, hogy ezúttal a fakitermelő bajnokságunk döntőjével hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a rászoruló családok számára biztosítsuk az otthon melegét a téli hónapokban. Ezt egy olyan partner nélkül, mint a Magyar Református Szeretetszolgálat, nehezen tudtuk volna megtenni, de az együttműködésnek köszönhetően idén végre valósággá vált az a tervünk, amit az utóbbi években a pandémia is hattérbe szorított” – fogalmazott Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. marketing igazgatója.


“Minden évben segítjük országszerte tűzifával a rászoruló családokat, évente több száz adománykérelem érkezik hátrányos helyzetű településekről. Idén ez különösen fontos, hiszen az energia, így a tűzifa ára is jelentősen megemelkedett. Ezért is örülünk nagyon, hogy ebben a nehéz helyzetben a STIHL is segítséget nyújtott, hiszen ezúttal a szokásos mennyiség beszerzése is komoly kihívást jelent” – nyilatkozta a fakitermelő verseny helyszínén Nagy Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető-helyettese.

Nagy Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat elnök-helyettese

A verseny során a fakitermelőkből, erdésztechnikusnak, erdésznek tanuló diákokból és tűzoltókból álló 28 csapat összesen 29 köbméter cserfát darabolt és hasított fel, ami így a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével rászoruló családok otthonában teremt majd meleget.


A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságot 2022-ben 20. alkalommal rendezték meg, a döntőre ezúttal négy regionális fordulóból juthattak be a négyfős csapatok. A versenyzőknek a feladatok elvégzése során nemcsak a gyorsaságukat, de szakmai tudásukat, precizitásukat is bizonyítaniuk kellett a munkavédelmi szabályok maradéktalan betartása mellett. A rendkívül jó hangulatú országos megmérettetésen, amin több állami erdőgazdaság és magánvállalat is részt vesz, az Északerdő 100+ csapat diadalmaskodott, ezzel megvédve bajnoki címüket. 

Fotók: Gribek Tímea
forrás: Andreas Stihl Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Regionális munkaerő támogatás

Következő cikk

Van-e elég fenntartható biomassza Magyarországon?Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Németh Imre [89]

Életének 89. évében, június 14-én elhunyt Németh Imre, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Decrett József-emlékéremmel kitüntetett…