FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés az erdőkért

Kozma Ákos (balra) és Chris Field (jobbra)

Továbbra is kiemelt figyelmet fordít a kormány az erdőállomány védelmére. Fát ültettek Chris Field, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute (IOI) elnöke látogatásának tiszteletére Kisgyőrben Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója részvételével.

Az első vizit

Chris Field annak apropóján látogatott hazánkba, hogy megtekintse Beregsurányban az ukrán menekültek helyzetét, akik az orosz-ukrán háborús konfliktus miatt voltak kénytelenek hazánkban letelepedni. Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is kiemelte: „Az IOI elnöke most először tesz hivatalos látogatást Magyarországon. Az Ukrajnából menekülő emberek helyzetéről való személyes tájékozódás mellett a többi között a hivatalunk intézkedéseit övező nagyfokú nemzetközi szakmai érdeklődés nyomán érkezett hazánkba.”

„A Nemzetközi Ombudsmani Intézet és a magam nevében is elismerésemet fejezem ki dr. Kozma Ákos ombudsman kollégám részére, hiszen olyan egyedülálló regionális ombudsmani irodahálózatot épített ki Magyarországon, amely mindannyiunk számára példaként szolgálhat. Elismerjük és nagyra értékeljük azt az aktív szerepet és munkát, amit Biztos kollégám a háború elől Magyarországra menekülő emberek közvetlen segítése érdekében tesz. A Nemzetközi Ombudsmani Intézet teljes támogatásáról biztosítja dr. Kozma Ákos urat és az általa vezetett ombudsmani intézményt, igyekezni fogunk a jövőben is minden erőnkkel segíteni és támogatni törekvéseit. Külön öröm számomra, hogy mindazt a munkát, amelyet Magyarországon az ombudsman úr végez az emberek alapjogainak védelmében, most személyesen is megismerhetem” – hangsúlyozta Chris Field.

A Nemzetközi Ombudsmani Intézet 1978-ban alakult meg, és az egyetlen globális szervezet, amely világszerte több mint 100 ország csaknem 200 független ombudsmani intézményének az együttműködésére szolgál.

forrás: BOON 09-12, AJBH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Papír prospektusok végórái

Következő cikk

Budapesten jobban fáj a fák kivágása, mint vidéken



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések