FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ombudsmani látogatás Aggteleken

Az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2024. április 16-án az Aggteleki Nemzeti Parkba látogatott, ahol szakmai megbeszélést folytattak az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának vezetőivel és munkatársaival.

A Nemzeti Park Igazgatóságának vezetői és munkatársai bemutatták a terület kiemelt környezeti, természeti és kulturális értékeit, az Igazgatóság fő feladatait, a természetmegőrzési munkákat, a természetvédelmi őrszolgálat jogállását, tevékenységi köreit és az ökoturisztikai, környezeti nevelési tevékenységüket.

fotó: www.ajbh.hu

A határon átnyúló közös természetvédelmi, barlangvédelmi és turisztikai feladatok kapcsán részletesen beszámoltak többek között a tudományos megalapozó kutatásokról, a gyümölcsöző együttműködés eredményeiről, a világörökségi védelem alá tartozó értékek közös megőrzéséhez kapcsolódó feladatokról, a gyógybarlanggá nyilvánítás folyamatáról. Ezt követően a találkozó résztvevői bejárták a két országot érintő közös világörökségi helyszínnek minősülő Baradla-Domica barlangrendszerben a Baradla-barlang rövidtúráját.

Az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek szószólója a találkozó során betekintést kapott továbbá a szlovák-magyar együttműködésben végzett természet- és barlangvédelmi, valamint turisztikai munkák eredményeiről és a tervezett jövőbeli közös projektekről.

forrás: AJBH

Előző cikk

Bakonyerdő Zrt. FSC® erdőgazdálkodási auditja

Következő cikk

Volvo Világa Élményközpont fából



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések