FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Esőerdők újrafásítása koktélokkal

A Canaïma egy prémium gin, amelyet a venezuelai DUSA vállalkozás lepárlójában készítenek az Andok lábainál, La Mielben. Összesen tizenkilenc különböző gyógynövényt használnak fel a Canaïma gin elkészítéséhez, amelyek közül tíz az amazóniai esőerdőből származik. Az összetevők mellett a Canaïma gin különlegessége még az is, hogy az eladásainak tíz százalékát a Saving the Amazon alapítványnak ajánlja fel, amely célja Amazónia erdeinek megóvása.

Az Amazonas-medence a világ egyik legnagyobb trópusi erdeje és az emberiség fő ökológiai oltára. Itt található a bolygó édesvizének közel 20%-a, a világ trópusi esőerdőinek 31%-a, illetve a Föld sokszínű állat- és növényvilágának 10%-a is.

Amazónia több mint négyszáz ősi törzsnek ad otthont, mindegyiknek saját nyelve, kultúrája és területe van. Sajnos annak ellenére, hogy a világ egyik leggazdagabb természeti régiójában élnek, ezekben a közösségekben igen magas a többdimenziós szegénység aránya. Ennek a helyzetnek az egyik fő oka az az emberi tevékenység által okozott kár, amelyet a modern társadalom okoz az esőerdőkben.

Az erdők és az őslakosok védelme az egyik kiemelt feladat, amit megtehetünk az éghajlatváltozás megelőzése érdekében. Ezért támogatja a Canaïma gin is azokat a szervezeteket, amelyek az őslakosok életminőségének javításán és élőhelyük megőrzésén dolgoznak.

Idén szeptemberben Európa-szerte (például: Spanyolország, Magyarország. Csehország, Szlovákia, Olaszország, Finnország, Svédország, Németország, Dánia, Svájc, Nagy-Britannia, stb.) több mint hatvan bárban támogatták a bartenderek és vendégeik az amazóniai faültetést, miközben egy ízletes koktélt kortyolgattak. Az akció során az italmárka vállalta, hogy minden megvásárolt koktélért cserébe ültet egy fát az Amazonas-medencében.

Ezzel a nemzetközi kezdeményezéssel sikerült a maguk elé kitűzött célt megvalósítani: elérték a bűvös tízezer elültetett fát a Saving the Amazon alapítvánnyal való közös munkájuk során. Mivel a kezdeményezés igen sikeres volt, így minden év szeptemberében meg fogja ismételni ezt az akciót a Canaïma gin mögött álló vállalkozás.

Hiszen nincs is jobb módja annak, hogy biztassuk a felelős ginfogyasztókat az amazóniai esőerdők megóvására, mint az, hogy egy finom Canaïma ginkoktélt kínálunk nekik, amely gin „Amazóniában született”. A Canaïma gin elkötelezett híve az esőerdők és közösségeik megóvásának, továbbá a felelős alkoholfogyasztásnak is.

forrás: ng.24.hu 11-02

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Emléktáblát kapott az év kilátója

Következő cikk

Sikeres volt az OTTHONDesign Ősz kiállítás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések