FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faépületek tervezése, kivitelezése

A 11 emeletes “Fyrtornet” Svédország legmagasabb fából készült irodaháza lesz. Az anyagszállításon kívül a binderholz projektcsapata jelentősen hozzájárult a tervezéshez, a szerkezet méretezéséhez és kivitelezéséhez is.

Egy modell segítségével tanulmányozta az épület mozgását a szélcsatorna tesztek során, beleértve az épület tetején a szél által okozott gyorsulást is. Szerkezeti szélterhelési tanulmányt is végeztek. Jelenleg a szükséges ragasztott gerendaelemek az előgyártási szakaszban vannak. A csapatunk által kiszámított acélelemeket már a gyárban szerelik be a tökéletes összeszerelési folyamat érdekében.

A 6 emeletes “The Bond” irodaház Sydneyben (Ausztrália) binderholz CLT BBS és ragasztott gerenda felhasználásával épül. Ennek a projektnek a teljes előregyártása szintén a helyszínen kívül, üzemeinkben történik. Mérnöki csapatunk a statikai elemzéssel és az összeszereléssel is támogatja a megrendelőt.

A közelmúltban a binderholz Projekt Osztályának egy másik kiemelkedő projektet is sikerült befejeznie. A svéd Parkering Malmö vállalat egy 6 emeletes parkolóház tervezésével, szállításával és összeszerelésével bízta meg a binderholz céget. A 18 000 m2 alapterületű és hatszintes épület 621 autónak, egy kerékpárgarázsnak és egy mobilitási medencének biztosít majd helyet. Faszerkezete binderholz ragasztott gerendavázból, mennyezeti elemei pedig binderholz CLT BBS-ből készülnek. A liftaknák és a lépcsőházak szintén tömör fából készülnek. Az épület emellett számos egyedi megoldást kínál – az innovatív esővízkezelő és napenergia-rendszerektől kezdve a speciálisan kifejlesztett rámparendszerig, az első tömör fából készült parkolóházig.

Egy sikeres projekt kezdetét mindig az értékesítési osztály kezdeményezi. A sikeres projektbeszerzést követően a magasan képzett Statikai és Projekttervezési Osztályunk tapasztalata lehetővé teszi, hogy szemtől-szembe tárgyaljunk ügyfeleink projektmérnökeivel.

Átadás előtt a bindeholz fából épített magasraktára

A binderholz projektcsapata statikai számításokkal, részletrajzokkal és beépítési tervekkel, valamint az összes tömörfa építőelem gyártásával és szállításával, beleértve a megfelelő kötőelemeket is, nyújt támogatást. Így ügyfeleink mindent egy kézből kapnak, és minden kérdésben egyetlen kapcsolattartójuk van. Projekt szolgáltatásainkat kiegészíti a tömörfa héjazatának összeszerelése hozzáértő és tapasztalt összeszerelő partnereink által.

szerk/ford: Tóth János, forrás: binderholz

Előző cikk

Parkolóház - fából építve

Következő cikk

Drónpilótaképzés módosul



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések