FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A svédek legmagasabb fa irodaháza

A malmöi Fyrtornet 2024-re készül el, 11 emeletes lesz, és egyike a malmöi Embassy of Sharing fenntartható városrész hét épületének. Mintegy 1030 m³ binderholz ragasztott lemezből és 1640 m³ binderholz CLT BBS-ből épül.

Az ötlettől a valóságig

Hogyan készül Svédország legmagasabb fából készült irodaháza? A malmöi Fyrtornet 2024-re készül el, 11 emeletes lesz, és egyike a malmöi Embassy of Sharing fenntartható városrész hét épületének. Mintegy 1030 m³ binderholz ragasztott lemezből és 1640 m³ binderholz CLT BBS-ből épült. A faszerkezet nagyrészt látható lesz. A projektet beépített napelemekkel ellátott, dupla üvegezésű homlokzat, zöld télikertek és egy tetőterasz teszi teljessé.

Az anyagszállításon kívül b_project csapatunk jelentősen hozzájárult a szerkezet és a tervezés számításához és kivitelezéséhez is. A csapatunk által kiszámított acélelemek már a gyárban beépítésre kerültek a tökéletes összeszerelési folyamat érdekében. Modell segítségével tanulmányozta az épület mozgását a szélcsatorna tesztek során, beleértve a szél okozta gyorsulást az épület tetején. Szerkezeti szélterhelési tanulmányt is végeztek.

A Fyrtornet az ingatlanfejlesztő Granitor Properties, a Wingårdh építésziroda, a binderholz és az Otto Magnusson építőipari vállalat szoros együttműködésének köszönhetően válik valósággá. Többféle készségre van szükség ennek az épületnek a létrehozásához – együtt dolgozunk, hogy eljussunk oda.

szerk/ford: Tóth János, forrás: binderholz

Előző cikk

ENSZ erdészeti podcast #4

Következő cikk

MTA ETB újjáalakult



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések