FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Swietelsky és binderholz faépítési együttműködése

Évek óta számos európai nagyvárosi térségben erős népességnövekedés és növekvő igény mutatkozik a megfizethető lakások iránt. Ezzel egyidejűleg a nemzetközi építőipar nyomást érez arra, hogy csökkentse az energia- és erőforrás-fogyasztás jelentős részét, valamint a CO2-kibocsátást.

Sürgősen szükség van innovatív megoldásokra, hogy ezeket a látszólag ellentmondásos célkitűzéseket össze lehessen egyeztetni. A binderholz csoport és Ausztria harmadik legnagyobb építőipari csoportja, a SWIETELSKY közötti új együttműködés egy ilyen megoldás.

Egyénileg tervezhető rendszerépítés ipari előgyártással

A binderholz többéves fejlesztési munka után b_solution néven egy iparilag előregyártott tömörfa elemekből álló, egyedileg tervezhető rendszerépítési megoldást dobott piacra a többszintes lakásépítéshez. Minden b_solution építési projektet 3D modellé alakítunk át, amely tartalmazza a rendszer összes részletét és a berendezésekre vonatkozó információkat. A b_solution rendszerelemek gyártása közvetlenül ebből az úgynevezett digitális ikerből történik a binderholz Halleinben található, magasan automatizált gyártósorán.

Az összes folyamat folyamatos digitalizálásának köszönhetően a b_solution a minőség, az idő és az ár iránti elkötelezettséget jelenti. A b_solution építési módszer gyors, száraz, tiszta, alacsony zajszintű és fenntartható és megújuló nyersanyagra támaszkodik, mivel minden alkatrészben következetesen tömör fát használnak. Végül is a fa természetes módon megköti a CO2-t és az energiát, valamint teljesen újrahasznosítható és újrahasznosítható.

Anyagokon átívelő kompetencia egyetlen forrásból

A b_solution projektek megvalósításához hagyományos építőipari szolgáltatásokra is szükség van, például az alapozás, a garázspadló, a kültéri létesítmények, a megközelíthetőség vagy a belsőépítészeti szolgáltatások terén. Itt lép be a Swietelsky AG, mint teljes körű építőipari szolgáltató, nem utolsósorban pedig mint pénzügyileg erős és megbízható fővállalkozó, széles körű szolgáltatásaival. Karl Weidlinger, a Swietelsky vezérigazgatója: “A binderholzzal való együttműködés révén javítjuk teljesítményünket, különösen a szabványos és nagy volumenű lakásépítés terén. Saját tevékenységeinket a fa- és hibridépítés egyéb területein nem érintik, és továbbra is a SWIEtimber márkanév alatt, valamint a Swietelsky leányvállalatai által kínáljuk”.

A binderholzzal való együttműködés előnyei nyilvánvalóak: egyetlen kapcsolattartó partner, aki átfogó, hozzáértő tanácsadást nyújt, a teljes projektet egy kézből kínálja, és lehetővé teszi mind a konzorciumi, mind a fővállalkozói szerződéseket. Így az ipari gyártás biztosítja a fenntartható faépítést versenyképes áron, akár többszintes lakóépületek esetében is. A vállalat egyelőre az osztrák piacra kíván koncentrálni. A kínálat határokon átnyúló bővítése azonban szintén elérhető közelségben van.

A Swietelsky AG-ről

A SWIETELSKY Közép- és Kelet-Európa egyik vezető építőipari vállalata. A mintegy 11 600 főt foglalkoztató vállalatcsoport több mint hárommilliárd eurós építőipari teljesítményt állít elő. A decentralizált struktúra autonóm szervezeti egységeket és gyors döntéseket biztosít. Gazdasági fenntarthatóság és szilárd jólét jellemzi a vállalatot, amely ma már az építőipari szolgáltatások teljes spektrumát a legmagasabb minőségben, rugalmassággal és a határidők betartásával tudja nyújtani.

A binderholz csoportról

A binderholz márkanév mögött a Binder család áll. Filozófiájában a fa iránti szenvedély és a vállalkozói elhivatottság ötvöződik. Minden egyes alkalmazott víziója, innovatív ereje, bátorsága és kivételes elkötelezettsége teszi a binderholz céget megbízható, teljes körű szolgáltatóvá a fa területén. E kivételes nyersanyag felelős kezelése a csemetétől a teljes felhasználásig a nulla hulladék elve alapján garantálja a prémium minőségű tömörfa termékeket és építőipari megoldásokat, valamint bioüzemanyagokat. A binderholz az ausztriai Fügenben található eredeti székhelyén kívül további 28 telephelyet üzemeltet. Öt osztrák, öt német, tizennégy brit, egy lett, két finn és két amerikai telephelyen mintegy 5000 alkalmazott osztozik a fa iránti szenvedélyben.

szerk: Tóth János, forrás: binderholz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nemzetközi érdeklődés övezi a Soproni Egyetem modellváltását

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 135., 2022/29.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések