FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Binderholz – Európa legnagyobb fafeldolgozója

A Binderholz UK Holding GmbH, az osztrák Binderholz csoport leányvállalata 2022.01.05-én végrehajtott tranzakciójával sikeresen befejeződött a skóciai Earlstonban található brit BSW Timber Ltd. felvásárlása, ami által a Binderholz Európa legnagyobb fűrészipari és tömörfa-feldolgozó vállalatává válik.

A BSW Timber Ltd. 2021-ben az Egyesült Királyság legnagyobb fűrészipari csoportja, forgalma mintegy 700 millió angol font [vagyis csaknem 300 milliárd forint], termelési kapacitása pedig meghaladja az évi 1,2 millió köbméter fűrészárut. A binderholz 2022-ben Európa legnagyobb fűrészipari és tömörfa-feldolgozó ipari szegmensben tevékenykedő csoportjává válik, több mint 2,6 milliárd eurós kumulált éves forgalommal és mintegy 5000 alkalmazottal. A BSW márkanév a binderholz-csoportba való integráció után is megmarad, és a jelenlegi vezetőség továbbra is a vállalat élén marad.

Erős partnerség a fenntarthatóságra összpontosítva

+A binderholz és a BSW a fenntarthatóságra összpontosítva előremutató, ugyanakkor hagyománytisztelő vállalati filozófiát követ. A BSW megvásárlása a hosszú távú terjeszkedési és fenntarthatósági stratégiánk lényeges eleme. A BSW a fűrészipar teljes értéklánca mentén tevékenykedik: a fenntartható erdőgazdálkodástól és -fenntartástól – évi 50 millió kiváló minőségű csemete ültetésének kapacitásával – a fakitermelésen, a fűrészüzemek üzemeltetésén, a fafeldolgozáson és -forgalmazáson, valamint a biomasszából előállított energián keresztül” – mondta Reinhard Binder, a binderholz tulajdonosa és vezérigazgatója.

“Ez a lépés megerősíti a binderholz pozícióját a növekvő brit piacon, amelyet a fűrészáru, a tömörfa, a faépítés és a barkácsolási termékek iránti nagy kereslet jellemez. A zöld gazdaság eszményét Nagy-Britanniában aktívan élik, ami a CO2-semleges faépítés évek óta tartó állandó növekedésében tükröződik. Termékeinkkel optimálisan fedezzük le ezeket a piaci igényeket, és olyan beruházásokat tervezünk, amelyek az értékteremtési lánc mélyére hatolnak.”

A binderholzról

A faiparban a Binder neve a hagyományt és a tisztességességet jelenti, a csúcstechnológiával és az innovációval kombinálva. A 60 évvel ezelőtt még csak egy kis fűrészüzemként működő családi vállalkozás mára Európa vezető vállalatává vált, amely a legmodernebb technológiákkal és termelési módszerekkel rendelkezik, és ennek megfelelő hírnévnek örvend a fapiacon.

A binderholz a megújuló nyersanyagot, a fát a nulla hulladék elve szerint dolgozza fel, és az erőforrás 100%-át hasznosítja.

Az erdőgazdálkodástól és a fakitermeléstől a fűrészüzemekben történő feldolgozáson át a tömörfa termékek és innovatív tömegfűrészáru-megoldások gyártásáig a teljes értékteremtési láncot következetesen megvalósítjuk.

A termelés során melléktermékként keletkező faanyagot sűrített bioüzemanyagként, zöldáramként, többcélú panelként, formázott raklaptömbként és formázott fa raklapként dolgozzák fel.

A tiroli Fügenben található központon kívül a binderholznak 28 további telephelye van. Európában és az Egyesült Államokban mintegy 5000 alkalmazott osztozik a fa iránti szenvedélyében.

szerk. Tóth János, forrás: binderholz

Előző cikk

Fából már minden lehetséges, még az is, ami nem

Következő cikk

Új erdők Borsod-Abaúj-Zemplén megyében



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések