FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

25%-os béremelés a JYSK-nél

Béremelést jelentettek be a JYSK dán kiskereskedelmi láncnál: egy év alatt, 2022 januárja óta több mint 25 százalékkal emelte a vállalat a retailben dolgozó munkatársak fizetését, emellett pedig a béren kívüli juttatások is nőttek. A JYSK-nek Magyarországon a retail üzletágban több mint 800 aktív munkavállalója van és az üzletnyitások is folyamatosak: az idei pénzügyi évben négy új áruház nyílik meg.

Az elmúlt egy év során több lépcsőben emelte meg a dolgozók fizetését a JYSK, így 2022 januárja óta 25 százalékkal több bért vihetnek haza a munkatársak: 2022. januárjában és szeptemberében 10-10 százalékkal, idén januárban pedig további 5 százalékkal nőttek a bérek. Az alapbér mellé évente akár további bruttó 600 ezer forint juttatás érhető el az áruházi munkatársak számára, többek között az értékesítési eredmények függvényében.

Emellett a dolgozók magas szintű, prémium egészségbiztosítást és sporttagsági hozzájárulást is kapnak, a munkába járást pedig havonta kilométerenként 30 forinttal támogatja a JYSK. A munkatársak számos szakmai képzésen és oktatáson is részt vehetnek – például a targoncás jogosítvány megszerzését is támogatja a vállalat -, de mentorprogramok, tréningmodulok is elérhetőek, a vezetői beosztásra készülőknek pedig a Talent Akadémia, valamint az Üzletvezető gyakornoki program segít. A JYSK célja ugyanis az, hogy a jövőben a vezetők 80 százalékát házon belül nevezzék ki, így az áruházban dolgozók előtt is vonzó karrierút áll.

A JYSK 91 magyarországi áruházában, valamint az ecseri logisztikai központjában jelenleg több mint ezer munkavállalót foglalkoztat. Az Aon és Kincentric munkavállalók megkérdezésén alapuló felmérésben pedig már három alkalommal nyerte el a Legjobb Munkahely díjat, valamint 2023 januárjában Top Employer minősítést is kapott.

Újabb üzletnyitások

A kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére egyébként a JYSK az elmúlt pénzügyi évben is növekedni tudott Magyarországon, az adózás előtti eredmény a teljes cégre vetítve (retail és logisztikai központ) 0,4 százalékkal, az árbevétel pedig 19 százalékkal emelkedett és elérte a 67,6 milliárd forintot.

„Az idei pénzügyi évben tovább folytatódnak a beruházások, négy új áruházat nyitunk, miközben az ecseri régiós logisztikai központunk is folyamatosan bővül. Innen szolgáljuk ki ugyanis a hazai mellett a horvát, a szlovén és a szlovák üzleteinket, illetve majd az online megrendeléseket is, ezért munkatársaink létszáma a jelenlegi 200-ról a tavaszra 300-ra fog nőni, a végső létszám pedig elérheti az 500 főt is” – mondta Szimeiszter Sándor, a JYSK Magyarországért, Ausztriáért és Görögországért felelős Country Directora.

A JYSK-ről

A JYSK egy skandináv gyökerű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc, amely megkönnyíti bármely szoba vagy kert berendezését. A JYSK több mint 3200 áruháza és webshopja 48 országban nagyszerű ajánlatokkal és hozzáértő kiszolgálással várja vásárlóit bármely felületen. Az alapító Lars Larsen első boltját Dániában 1979-ben nyitotta meg. A JYSK ma már 30 ezer munkatárssal rendelkezik. A JYSK Csoport forgalma a 2021/22-es gazdasági évben 4,87 milliárd euró volt.
A JYSK-nek Magyarországon jelenleg több mint 1050 munkavállalója van és 91 üzlettel rendelkezik. A JYSK Magyarországon a 2021/22-es gazdasági évben 67,6 milliárd Ft árbevételt ért el, ami 19%-os növekedést jelent.

forrás: JyskNewsroom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Újdonságok a VADEX-től

Következő cikk

Minőségi fenyőmag saját termesztésbenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések