FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Top Employer díjat nyert a JYSK

A JYSK hazai szervezete először nyerte el a legjobb munkaadóknak járó Top Employer díjat. A Top Employer Institute január 17-én hirdette ki a 2023-as minősítéseket, amely a szervezetek jobb munkakörnyezet iránti elkötelezettségét, illetve az erre irányuló HR politikáját és tevékenységét ismeri el.

A JYSK magyarországi szervezete első alkalommal került be a Top Employer díjjal elismert vállalatok közé. A Top Employer tanúsítványról alapos kutatómunka és számos kritérium alapján dönt a független, amszterdami székhelyű Top Employers Institute a Legjobb HR Gyakorlatok Felmérésének eredményei alapján. Ezzel a kutatással átfogóan elemzik a vállalatok munkáltatói alapelveit és gyakorlatait, így például a szervezeti kultúrát, a tehetséggondozást, a munkaerőtervezést, a beléptetési folyamatokat, a képzési és fejlesztési stratégiát, a teljesítménymenedzsment folyamatokat, a karrierlehetőségeket és az utánpótlás menedzsmentet, valamint a kompenzációs és juttatási rendszert.

„A különleges idők a legjobbat hozzák ki az emberekből és a szervezetekből. És mi épp ezt tapasztaltuk az idei Top Employer Certification Programme kapcsán, hiszen a díjazottak igazán kivételes teljesítményt nyújtottak. Ezen munkaadók mindig is azt mutatták, hogy törődnek dolgozóik fejlődésével és jólétével, ezzel hozzájárulva a munka világának jobbá tételéhez. Mi pedig büszkén jelentjük be és köszöntjük az idei év leginkább ember-orientált munkaadóit, a 2023-as Top Employer-eket” – mondta a Top Employers Institute vezérigazgatója, David Plink.

A JYSK kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a munkavállalókat folyamatosan képezze és fejlessze, és a vezetői utánpótlás kinevelésére több programot is működtet. Az újonnan belépő kollégák egy sokrétű bevezető program keretein belül ismerkedhetnek meg a céggel és a feladatokkal. Mindemellett a juttatási csomag részeként egy kiváló magánegészségügyi biztosítással támogatja a dolgozók jóllétét.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy mi is bekerültünk a Top Employer díjazottai közé, egyúttal megerősít bennünket abban, hogy jó irányba haladunk a munkavállalói élmény kialakításában. Feltett szándékunk, hogy 91 hazai áruházunkban és az ecseri logisztikai központunkban dolgozó több mint ezer munkavállalónknak a legjobb munkakörülményeket teremtsük. Szeretnénk, ha hosszú távra terveznének velünk, ezért számos módon biztosítjuk számukra a továbbfejlődést és a munkahelyi jólétet. És úgy tűnik, törekvéseinket dolgozóink is értékelik, hiszen a fluktuáció bőven a hazai kiskereskedelmi átlag alatt van” – kommentálta a díjat Szimeiszter Sándor, a JYSK magyarországi country directora.

A JYSK hazánkban korábban három egymást követő alkalommal is elnyerte a Kincentric munkavállalók megkérdezésén alapuló felmérése nyomán a Legjobb Munkahely díjat.

A Top Employers Institute programjában eddig összesen 2053 cég szerezte meg a Top Employer minősítést 5 kontinens 121 országában.

A JYSK-ről

A JYSK egy skandináv gyökerű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc, amely megkönnyíti bármely szoba vagy kert berendezését. A JYSK több mint 3200 áruháza és webshopja 48 országban nagyszerű ajánlatokkal és hozzáértő kiszolgálással várja vásárlóit bármely felületen. Az alapító Lars Larsen első boltját Dániában 1979-ben nyitotta meg. A JYSK ma már 30 ezer munkatárssal rendelkezik. A JYSK Csoport forgalma a 2021/22-es gazdasági évben 4,87 milliárd euró volt. A JYSK-nek jelenleg Magyarországon több mint 1000 munkavállalója van és 91 üzlettel rendelkezik. A JYSK Magyarországon a 2021/22-es gazdasági évben 67,6 milliárd Ft árbevételt ért el, ami 19%-os növekedést jelent.

A Top Employers Institute-ról

A Top Employers Institute a munkavállalókkal való kiváló bánásmódot ismeri el világszerte. Segít elterjeszteni és megismertetni ezen gyakorlatokat, hogy jobbá tegye a munka világát. A Top Employers Institute tanúsítási programjának segítségével a részt vevő vállalatok hitelesített, minősített és elismert munkáltatókká válhatnak. A több mint 30 évvel ezelőtt alapított Top Employers Institute eddig már 121 országban 2 053 szervezetet tanúsított. Ezek a Top Employers Institute tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok világszerte több mint 9,5 millió munkavállaló életére gyakorolnak pozitív hatást.

forrás: JyskSajtó

Előző cikk

IMM Köln 2024 - újra januárban

Következő cikk

Díjnyertes faépület tanúsított faanyagbólStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések