FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

DURAForm zsalupanel nyírfából

A Metsä Group a Metsä Wood DURAForm nevű termékkel bővítette zsalupanel kínálatát. Ez egy kompozit felületű nyírfa rétegelt lemez, amely a beszámolók szerint karbantartásmentes és akár 200-szor is felhasználható, és segít a betonépítésben a csúcsminőségű, kifinomult eredmény elérésében.

A zsalurendszerek nélkülözhetetlenek a falak betonozásakor, mivel az öntött betonnak formát adnak, és lehetővé teszik a projekt gyors és gazdaságos megvalósítását.

Ráadásul a betonzsaluzat az építkezéseken való használat során nagy igénybevételnek van kitéve. Ebben az összefüggésben a Metsä Wood DURAForm elemek kemény, karcálló kompozit felülete megkönnyíti a panelek tisztítását és későbbi újrafelhasználását.

A felhasznált zsaluelemek minősége és feldolgozása döntő tényező a megbízható és vonzó eredmények szempontjából. A nagy szilárdságú nyírfa rétegelt lemezből gyártott Metsä Wood DURAForm zsalupanelcsalád minimális lehajlást biztosít, még nagy fesztávolságok esetén is.

Kis súlya ellenére a Metsä Wood DURAForm különösen nagy szilárdságot mutat. Kialakításának és szerkezetének köszönhetően a panelek lényegesen karcsúbb és erőforrás-takarékosabb zsaluzási szerkezeteket és egyszerű helyszíni kezelhetőséget tesznek lehetővé.

A javított repedésállóság és a csökkentett repedezettség, még szegekkel történő rögzítés esetén is, hozzájárul a magas felületi minőséghez. Mivel a Metsä Wood DURAForm panelek akár 200-szor is újrafelhasználhatók, a fenntartható körforgásos gazdaság elveivel összhangban a teljes életciklusuk után is erőforrás-barátok lehetnek.

A Metsä Wood DURAForm célja tehát, hogy a rendszerzsaluzatok gyártóinak, a zsaluzási rendszereket bérbeadó cégeknek és a felhasználóknak felismerhető költségelőnyt biztosítson más zsaluzópanel-anyagokhoz képest, és hogy megfizethető módon biztosítsa a sima betonfelületeket számos alkalmazásban, nem csak a magas színvonalú építészeti projektekben.

“A megfelelő zsalupanelek kiválasztása gyakran az egyik legnagyobb nehézség, amellyel a betonfelület előállítása során találkozunk, különösen akkor, ha a csúcsminőségű sima felület a cél. A kiváló minőségű Metsä Wood DURAForm panelek szuperül feldolgozhatók és később újrafelhasználhatók. Még akkor is, ha a rögzítéshez szögeket használnak, a panelfelületek könnyen visszaállíthatók eredeti állapotukba” – mondta Marc Juste, a Müller Holzgroßhandel ügyvezető igazgatója.

A Metsä Wood nagy teljesítményű zsaluzópanel termékcsaládjának legújabb tagja azonban nemcsak fenntarthatósági fokával, hanem magas költséghatékonyságával is lenyűgöző. A Metsä Wood DURAForm így a rendszerzsaluzatok gyártóinak, a zsalurendszer-kölcsönző cégeknek és a felhasználóknak felismerhető költségelőnyt biztosít más zsaluzópanel-anyagokhoz képest, és megfizethető módon garantálja a sima betonfelületeket a legkülönbözőbb alkalmazásokban.

szerk/ford: Tóth János, forrás: MetsäWood 11-24

Előző cikk

Erdőkárok aggasztó növekedése

Következő cikk

Új EU szabályok állami támogatásra mezőgazdaság, erdészet, halászat, akvakultúra terén



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések