FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Dél-Korea a faépítést támogatja

The MoU signing (kép: Canada Wood Korea)

A dél-koreai kormány elkötelezett amellett, hogy a jövőben növelje a fa felhasználását az építőiparban, hogy segítsen elérni az ország szén-dioxid-semlegességi célját. A stratégia összhangban van a szöuli fővárosi kormányzat stratégiájával is, amely ösztönzi a fa nagyobb mértékű felhasználását a köz- és kereskedelmi épületekben, a turisztikai létesítményekben, az önkormányzati épületekben és más területeken.

A stratégia konkretizálása érdekében a közelmúltban együttműködési nyilatkozatot írt alá a Szöuli Fővárosi Önkormányzat, a Koreai Erdészeti Szolgálat (KFS), a Földügyi, Infrastrukturális és Közlekedési Minisztérium (MoLIT) és a Nemzeti Városépítési Ügynökség (NAACC).

A konszenzus Dél-Koreát a faépítésbe való beruházás egyértelmű útjára tereli, ami feltételezhetően pozitív hatással lesz a kanadai erdészeti ágazatra (a legfontosabb faanyag-beszállító országként).

A Hanok faházaktól kezdve, amelyek hagyományos koreai házak, egészen az ősi templomokig, a fa régóta elsődleges építőanyag Koreában, egyes építmények több mint ezer éve állnak.

Napjainkban a modern fatechnológia átalakítja Ázsia harmadik legnagyobb gazdaságának építőiparát, és olyan korszakot indít el, amely számos lehetőséget nyithat meg a globális faipar számára, hogy erre a lendületre építhessen.

Dél-Korea egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható építésre, ami elősegíti a fatermékek és -rendszerek környezeti előnyeit. A Canada Wood Korea a hírek szerint prioritásként fogja kezelni a fa ipari épületekben történő felhasználásának elősegítésére irányuló erőfeszítéseit, beleértve a többszintes vagy többcsaládos lakóépületeket, a nem lakóépületeket és a magas faanyagú fatömegeket, valamint az előregyártás elősegítését.

A Canada Wood Korea programjának célja a fa felhasználása előtt álló akadályok elhárítása, a kapacitásépítés az oktatáson keresztül, a kormányzati kapcsolatok bővítése és erősítése, valamint technikai támogatás és iránymutatás nyújtása az ágazat számára.

szerk/ford: Tóth János, forrás: PanelsFurnitureAsia

Előző cikk

IKEA bio-bázisú ragasztóra vált

Következő cikk

Újrafényezhető Parketta Program



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések