FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Körforgásos fafeldolgozás

A FALCO Zrt. szerepvállalása a körforgásos gazdaságban” címmel Szakmai Nap zajlott október 14-én Szombathelyen, a cég Zanati úti telephelyén.

Az országos és a regionális politikai élet, a különböző hatóságok, a szakma, a hazai kereskedelmi partnerek, és a hulladékipar szereplőit vendégül látva a FALCO Zrt. elsődleges célja a jelenlévők tájékoztatása volt a vállalat eddig elvégzett, a körforgásos gazdaság és a fenntarthatóság érdekében megvalósított tevékenységéről.

Az előadássorozatot vezetett üzemlátogatások színesítették, amik során a technológiai fejlesztések, legfőképpen az új recycling tisztító berendezés szemléltetése is megtörtént.

Díszvendégeink, Hizó Ferenc az Információs és Technológiai Minisztérium közszolgáltatási fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára, Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Alpár Tibor László egyetemi docens, a Soproni Egyetem rektorhelyettese, Mag. David Brenner, a Kronospan cégcsoport képviselője, Novák Tibor, a FALCO Zrt. vezérigazgatója szimbolikus aktusként egy-egy emlékfát is elültettek, tanúsítva személyes elkötelezettségüket és a szebb holnapba vetett hitüket.

A faültetés szellemiségében és gyakorlatában is szorosan kapcsolódik a Kronospan GROW-NÖVEKEDÉS, Ültessük együtt a jövőt kezdeményezéséhez, aminek a célja, hogy világszerte 1.000.000 fa kerüljön elültetésre.

A körforgásos gazdasági modell a fenntartható jövő záloga. A világunk egyik legfontosabb kérdésköre a természeti erőforrások és a biológiai sokféleség védelme, valamint a keletkező és nem újrahasznosított hulladék, illetve a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének a csökkentése. A modell lényege és fő küldetése, hogy a fogyasztás során keletkező hulladék megszűnjön, a gazdasági-technikai körfolyamat részeként hasznosuljon, vagy a természetbe visszahelyezve biztonságosan lebomoljon.


♻ “Felelősséggel a bolygóért, felelősséggel egymásért!” ♻

forrás: FALCO Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

20 éves lett a PANFA

Következő cikk

Pályázatnál 10 pontot ér a klasztertagság



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések