FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fapellet – ideiglenes import-tilalom

Belgrád, Szerbia – A fapellet termelők a kormányhoz fordultak segítségért, előadták gondjaikat, megoldási javaslataikat, és a kabinet a legrövidebb időn belül igyekezett a segítségükre lenni, ezért 90 napra betiltotta a fapellet importját.

Branko Glavonjić, a Belgrádi Egyetem Erdészeti Karának tanára korábban elmondta: az enyhe télben a szokásosnál kevesebb tüzelő fogyott. Csökkent a tűzifa és más tüzelők, köztük a fapellet iránti kereslet is.

A pellet tonnája most mintegy 5 ezer dinárral, vagyis 15–20 százalékkal olcsóbb, mint januárban volt. A hat nagy pelletgyár közül az év elejétől mostanáig csak egy működött folyamatosan, a többi leállt vagy megszakításokkal üzemelt.

A termelők a kormányhoz fordultak segítségért, előadták gondjaikat, megoldási javaslataikat, és a kabinet a legrövidebb időn belül igyekezett a segítségükre lenni – mondta Glavonjić.

forrás: RTV.rs

Előző cikk

Természetvédelem határok nélkül

Következő cikk

EP: szénkivonás tanúsítás rendelet



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések