FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

11 újabb erdőfürdő-vezető

Idén immár második alkalommal indított erdőfürdő-vezető képzést az írországi Nádúr Integratív Erdőterápiás Központ. A képzés szervezői és magyar nyelvű oktató, Györffy Éva és Sztankó Katalin, maguk is erdőterápiás szakemberek.

Az első magyarországi, magyar nyelvű erdőfürdő-vezető képzést 2022 áprilisában indította el a neves európai képző intézet, amelynek alapítói sokéves tapasztalattal rendelkező gyakorlati szakemberek. A Nádúr munkatársai maguk is élik, és egyben kutatják is az erdőfürdő és erdőterápia hatásait, emellett pedig számtalan európai természet és jóllét kutatási és szemléletformáló, életminőséget javító projektben is részt vesznek, mi több: a képzésből származó profit egy részét is erre a célra fordítják.

“Úgy gondoljuk, hogy a természetvilággal szembeni érzékenyítés közös érdekünk, az erdőfürdőzés egészségvédő és szemléletformáló hatása éppúgy szolgálhatja az erdők, mint az emberek jóllétét. Éppen ezért az erdőfürdő-vezetők keresik az együttműködési lehetőséget az erdészetekkel, környezetvédelmi és egyéb szakma-közeli szervezetekkel”– nyilatkozta Györffy Éva.

Az idei, második képzésben, amely Farkaskútvölgyben indult, újabb 11 szakember végzett. Velük együtt a magyarországi képzett erdőfürdő vezetők száma immár meghaladja a harmincat (közülük 25 fő a Nádúr központban tanult). A képzett erdőfürdő-vezetők immár megtalálhatók A Bükk, a Mátra, a Börzsöny és a Cserhát erdeiben, a Zemplénben és Esztergom környékén, a Pilisben, a Mecsekben és a Nyugat-Dunántúl régióban, valamint a Dél-Alföld régióban is, a legtöbben azonban Budapest környékén fognak dolgozni.

forrás: ErdőfürdőKépzés.hu

Előző cikk

VADEX Vadvilág szeptemberi akció

Következő cikk

Az erdészeti ágazat az erdőirtásmentes termékekről szóló rendeletnek (EUDR) megfelelés érdekében alkalmazkodik



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések