FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Profi motoros fűrészek profi szakembereknek

A motorfűrészek választásakor fontos szempont a gép tömege, a kényelem, az egyszerű kezelés és a teljesítmény is. A STIHL könnyű motorfűrészei vagy alapmodellként, vagy komfortváltozatban kaphatók. A fürge segítőtársak kiválóan alkalmasak a tűzifa darabolására, fagondozásra és a cserjések ritkítására.

Speciális, fagondozó fűrészek

A STIHL speciális, csak fagondozásra tervezett fűrészei kizárólag képesített felhasználók részére ajánlottak. A könnyű, mindössze 2,6 kg tömegű MS 151 TC-E fagondozó motorfűrész a STIHL legkönnyebb fagondozó fűrésze. A kézi üzemanyag-szivattyú és a STIHL ErgoStart biztosítják az egyszerű indítást. A fák visszavágása mellett emelőkosárban vagy alpin-technikával dolgozók számára is ideális választás.

MS 151 TC-E

A nagy teljesítményű MS 201 TC-M fagondozó motorfűrész alapfelszereltségben M-Tronic motorvezérléssel van ellátva, amely biztosítja az állandó és optimális motorteljesítményt az indítás pillanatától kezdve. A gyújtási időpont és az üzemanyag mennyiség teljesen elektronikusan szabályozott. Használata során nincs szükség a karburátor manuális állítására. A gép funkcióinak – mint hideg- és melegindítás, üzemelés és leállítás – irányítása egyetlen kar segítségével történik, ami különösen komfortossá és biztonságossá teszi a kezelést, mivel így a kéz mindig a fogantyún maradhat.

MS 201 TC-M

Az MS 391 modern, erős, benzines motorfűrész kézre álló, fakivágáshoz és tűzifa daraboláshoz ajánlott. Nagy teljesítményű, kezelése nagyon kényelmes. Akár 20%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztású és 50%-kal kisebb füstgáz-kibocsátású a 2-MIX technológia nélküli elődhöz képest. A motoros eszközök fogantyúinál keletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési problémákhoz vezethetnek, ezért a STIHL egy saját fejlesztésű antivibrációs rendszert alkalmaz. Az ilyen eszközöknél a fogantyúknál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgések jelentős mértékben csökkentettek.

MS 391

Motorfűrész tartozékok

A profi motoros fűrészekhez tartozó kiegészítők megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a munkát. Az igénybevételt remekül álló, műanyag láncfűrész-hordtáska biztonságossá teszi a motorfűrész szállítását, külön rögzített zsebe a kisebb alkatrészek számára lett kialakítva. Az RTS háti hevederrendszer a magassági ágvágókkal történő használat során a hosszabb időn keresztül végzett munka is sokkal kényelmesebb. Mérete a testmagassághoz igazítható, beakasztási magassága beállítható. Az összecsukható fa fűrészbak remek segítséget nyújt a (tűzi)fa biztonságos felvágásánál. Az erős kivitelű, fém fűrészbak szintén összecsukható, így szállítása sem okoz problémát. A hozzátartozó rugófeszítésű lánc a fatörzs rögzítésére alkalmas, maximális teherbírása 100 kg.

Biztonságos és kényelmes védőfelszerelés

Megfelelő védőfelszerelés nélkül nem ajánlott a motoros fűrészekkel végzett munka. Amellett, hogy a védőruha minőségi anyagból készüljön és tökéletesen funkcionáljon, a kényelem is nagyon fontos szempont. A STIHL védőruházatai éppen így lettek kialakítva. Egyszerre védik viselőjüket maximálisan, miközben használatuk nagyon komfortos. A FUNCTION elülső vágásbiztos lábvédő kifejezetten a motorfűrészes munkákhoz lett kialakítva. Az elasztikus öveknek köszönhetően kényelmesebb és kiválószellőzésű. A teljes biztonság érdekében a védőruha mellett viseljünk arc-és hallásvédőt, védőkesztyűt és védősisakot.

További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a www.stihlnemzedekek.hu weboldalon, a STIHL Magyarország Youtube csatornáján, vagy a STIHL KertÉrtők podcast adásaiban!

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas Stihl Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas Stihl Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

(x) Andreas Stihl Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

TIP - Területi Innovációs Platform

Következő cikk

Vádolják az IKEA romániai erdőgazdálkodásátStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések