FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Több fa, több zöld, több munka – ehhez profi gépek kellenek


2020-2022. között 1362 településen 36 000 sorfát ültettek és ültetnek a Településfásítási Program részeként, ami jól mutatja, hogy nagy az igény a lakott területek zöldítésére. Ráadásul a falvakban, községekben, városokban a hivatalos kezdeményezés mellett is sokfelé folyik faültetés. A fásításhoz érdemes szakértő kertészek vagy erdészek segítségét kérni. Emellett elengedhetetlenek a profi kertészeti eszközök is, amikhez rendszeresen kínál támogatásokat a Magyar Falu Program.

TALAJFÚRÓ GÉP AZ ÜLTETÉSHEZ

Ha az ültetési munkát a tanácsadást követően már az önkormányzat végzi el, akkor egy STIHL talajfúró gép elengedhetetlen a kertészeti gépparkba. Főleg, hogy az nemcsak a fatelepítést könnyíti meg, hanem az önkormányzatok területén felmerülő számos más problémára is megoldást kínál – legyen szó például kerítésoszlopok felállításáról.

Az egyemberes STIHL talajfúrógép QuickStop biztonsági fékkel, 4-MIX® motorral, megnövelt üzemanyagtankkal, alacsony rezgésszintű markolattal rendelkezik. Az eszközt hosszú élettartamú levegőszűrő rendszerrel szerelték fel. Igény esetén számos méretben és a toldóknak köszönhetően többféle hosszúságban választhatók hozzá talajfúró-szárak: a STIHL speciálisan ültetőgödrök készítéséhez is ajánl kiegészítőt három méretben.

KERTÉSZETI GÉPEK AZ ÁPOLÁSHOZ

A mostanában ültetett fák néhány éven belül sok feladatot adnak majd az önkormányzatoknak, amire nem árt felkészülni. Főleg, hogy a feladatok évtizedekre szólnak. Ezért aztán hatékony, megbízható és profi gépekre lesz szükség, amelyek a hosszútávú tervezést is lehetővé teszik.
A STIHL eszközei pedig pontosan ilyenek.

STIHL MOTORFŰRÉSZEK

Az élet szinte minden zöldfelületet érintő területén nélkülözhetetlenek a STIHL motorfűrészek.
A településeken végzett favágáshoz a gyártó minden igényt kielégítően tud modelleket és kiegészítőket kínálni – a legnagyobb teljesítményűtől akár a kis méretű és súlyú fagondozó fűrészekig is.

STIHL SÖVÉNYNYÍRÓ ÉS MAGASSÁGI ÁGNYESŐ

A kisebb munkák elvégzéséhez praktikus lehet egy STIHL sövénynyíró, ami mellett viszont szinte elengedhetetlen egy magassági ágnyeső. A STIHL az alapmodelltől a profi kategóriáig ajánl eszközt, utóbbival akár 5 méteres magasságban is elvégezhető a beteg vagy légvezetékeket, esetleg tetőket megközelítő ágak levágása a talajon állva. Ez nemcsak gazdaságos, de gyors munkavégzést is lehetővé tesz.

STIHL LOMBFÚVÓ GÉPEK

A fák természetesen nemcsak közvetlen feladatokat adnak. Gondolhatunk például az őszi lombhullásra. A STIHL lombfúvó gépei nagy hatékonysággal tudják megtisztítani a közterületeket az avartól, a lenyírt fűtől, de akár a hótól is.

STIHL ÁGAPRÍTÓK

A STIHL benzinmotoros, GH 460 ágaprítója már egészen nagy, 60 mm-es átmérőtű ágakat is képes feldolgozni, a puha anyagok betöltéséhez pedig extra nagy nyílással is rendelkezik. Az eszközt profi felhasználásra tervezték, így nemcsak hatékony, de hosszútávon megbízható is. Különösen indokolt lehet a használata az egyre népszerűbb “közösségi komposztálók” működtetésekor.

LEHET CSENDESEBBEN IS – AKKUMULÁTORRAL

Belterületi munkák során kifejezetten hasznos lehet a STIHL akkumulátoros technológiája, ami már a legtöbb termékcsalád esetében a profi kategóriában is elérhető. Többek között motorfűrészek, magassági ágnyesők, sövénynyírók, fúvógépek, fűnyírók, seprőgépek is rendelhetők ilyen kivitelben a lakott területeken végzett munkálatokhoz. A benzines eszközökkel ellentétben ezek nagyságrendekkel halkabbak, nincsen károsanyag-kibocsátásuk, tehát kellemetlen szaguk, és mégis nagy teljesítményre képesek.

Minél több lesz a fa egy településen, az annál szebbé és élhetőbbé válik. Csökken az aszfaltból kisugárzó forróság, növekszik a biológiai sokféleség, javul a komfortérzet, számos ökoszisztéma szolgáltatás áldásos hatását élvezhetik a lakosok. De a több fa több munkát is jelent, amire érdemes már előre felkészülni. A profi munkához pedig profi eszközökre van szükség: a STIHL gépeire.

További információkért látogasson el a STIHL szakkereskedésekbe, vagy tájékozódjon a www.stihl.hu és a www.stihlnemzedekek.hu weboldalakon.

(x) Andreas Stihl Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Trófeaszemle Tompán

Következő cikk

Városi fák értékeléseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések