FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

WOODIGITAL Projekttalálkozó

Október 21-22-én Milánóban összeült a WOODigital projekt nemzetközi csapata. A kétnapos találkozó során meghatároztuk és pontosítottuk a következő hónapok feladatait és felkészültünk a projekt következő nagy feladatára: a tananyag elkészítésére, mely 2022. első hónapjaiban fejeződik be. Ezt a kész tananyag tesztelése követi.

A WOODigital projekt (2020-22) célja azon fiatal európaiak (18-35 év) digitális készségeinek fejlesztése – Ipar 4.0 – duális képzési formában (VET – szakoktatás és szakképzés), akik a fa- és bútoripari szektorban dolgoznak, vagy szeretnének elhelyezkedni.

A duális szakoktatás és szakképzés ötvözi a szakiskolák és a cégek által nyújtott tevékenységeket, egyszóval egy gyakorlaton alapuló képzési mód.

A WOODigital projekt első lépésként a fa- és bútoriparban dolgozó, illetve a szektor iránt érdeklődő fiatalok számára szükséges digitális készségeket és kompetenciákat határozza majd meg. Ezt követően egy új, közös tanterv kialakítására kerül sor, ami biztosítja a felmerülő igények kielégítését. Erre épül majd egy öt nyelven elérhető gyakorlati tanfolyam, ami a projekt végeredményeként egy nyílt és ingyenes online platformon lesz mindenki számára elérhető. A tanfolyam validálását egy tesztkurzus biztosítja, amely 75 fiatalnak biztosít részvételt, közülük 25-en egy 10 napos duális képzésen is részt vesznek majd Olaszországban.

forrás: FABUNIO

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

COP26 - megállapodás erdő- és földhasználatról

Következő cikk

Faültetés a Magyar Tudomány ÜnnepénStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések