FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kecskemét biomassza fűtőműve

A SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. építheti meg a kecskeméti biomassza fűtőművet, nettó 5 milliárd 332 millió forintért.

A korábbi meghiúsult közbeszerzést követő felhívás közzététele nélküli szerződéskötést az ajánlatkérő Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A fűtőmű 25 megawatt teljesítményű lesz, amelyet integrálnak a távfűtő rendszerbe. A fűtőmű két részből áll majd: egy 5 megawattos faapríték-tüzelésű forróvízkazánból, valamint egy 20 megawattos biomassza tüzelésű (faapríték, városi zöld biomassza, napraforgó maghéj) kazánból. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyertessel december 21-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Ajánlatot tett még az EB Hungary Invest Kft., a metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt., valamint a Tarinox Kft. is.

A Napi.hu 2021. májusában írt arról, hogy Kaposváron egy 2×7,5 megawattos faapríték tüzelésű fűtőművet épít a Szabadics Építőipari Zrt. nettó 4 milliárd 138 millió forintért.

forrás: napi.hu

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Elhunyt a forwarder megalkotója

Következő cikk

Csökkent az ország függése az energiaimporttólStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések