FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Weinig beruházása a Holz-Her-nél

A faipari technológiákat szállító Weinig Group bejelentette, hogy 15 millió eurót (kb. 5,5 milliárd forint) fektet be panelfeldolgozó részlegébe, hogy előmozdítsa a Holz-Her nevű leányvállalatát.

Az 1914-ben alapított és 2010 óta a Weinig-csoporthoz tartozó gépgyártó Holz-Her az elmúlt években növekedett, és többször is elérte termelési kapacitásának határait. Az acélmegmunkálás bővítésére irányuló első beruházásokat már 2018-ban végrehajtották. De 2019-ben a kapacitások gyorsan újra szűkössé váltak. Ez a mostani nagyszabású beruházási projekt növeli a kapacitást és lehetővé teszi a további növekedést.

Az igazgatótanács és a felügyelőbizottság három szakaszból álló beruházási programról állapodott meg:

- Az acélmegmunkálás további bővítése és az összeszerelési területek bővítése: A 2018-ban végrehajtott beruházás mellett egy új csarnok és egy új acélmegmunkáló központ épül. Az összeszerelési területet 1700 m2-rel bővítik.
- A gyártási helyszín logisztikai koncepciójának újratervezése: A meglévő logisztikai koncepciót felülvizsgálják és átalakítják. Ebből a célból új, magas szintű automatizálással ellátott raktárakat építenek a raklapok, rudak és kis alkatrészek számára.
- A bemutatóterem bővítése és az irodahelyiségek felújítása a voitsbergi telephelyen.

A 15 millió eurós beruházás így nemcsak a termelési kapacitást növeli, hanem helyet teremt a vállalat termékportfóliójának jövőbeli bővítéséhez is.

Tekintettel a 2019-ben már végrehajtott 5 millió eurós és 2020-ban 12 millió eurós beruházásokra, amelyek elsősorban a baden-württembergi Nürtingenben található értékesítési, szerviz- és fejlesztési telephelyre irányultak, a Weinig Csoport ismét hangsúlyozza a Holz-Her jelentőségét a teljes csoport számára.

A telephelyek további bővítésébe történő beruházás egyben egyértelmű jelzés a munkavállalók számára, hogy a Weinig elkötelezett a stájerországi Voitsberg és Nürtingen mellett, és teljes mértékben támogatja őket a Holz-Her további fejlesztésében.

“Nagyon várjuk, hogy továbbra is együtt alakíthassuk a Holz-Her jövőjét” – mondta Gregor Baumbusch, a Weinig Csoport vezérigazgatója és Frank Epple, a Holz-Her ügyvezető igazgatója.

szerk: Tóth János, forrás: Panels&Furniture

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

STIHL motorfűrészek – a hobbitól a profi munkákig

Következő cikk

Holmen faipari divíziója szárnyal



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések