FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

WEINIG Csoport fejlesztése

A WEINIG Csoport 2022. június 2-án jelentette be egy átfogó, több mint 120 millió eurós, nagyszabású beruházási projekt indítását. A teljes beruházásból csak a 117 éves múltra visszatekintő vállalat székhelye, a tauberbischofsheimi telephely mintegy 70 millió eurót tesz ki.

A WEINIG-csoport felügyelőbizottsága egy átfogó, az egész csoportra kiterjedő beruházási programot hagyott jóvá, amely alapvetően újrapozícionálja a csoportot és a tauberbischofsheimi központot. A következő 5 évben összesen több mint 120 millió eurót fektetnek be. Az ausztriai Voitsbergben, a HOLZ-HER leányvállalat gyártási helyszínén 15 millió eurót már előzetesen jóváhagytak, amelyet az összeszerelésbe, a gyártásba és a logisztikába fektetnek be. Az újonnan elfogadott program elsősorban a gépgyártó vállalat tömörfa részlegére összpontosít.

A 117 éves múltra visszatekintő tauberbischofsheimi fő telephelyén a nagy múltú vállalat egy teljesen új telephely-koncepciót hozott létre, amely fenntarthatóan modernizálja a termelést, jelentősen optimalizálja a szállítási képességet az ügyfelek számára és javítja a munkakörnyezetet a dolgozók számára. Ennek része lesz egy új logisztikai központ, egy új gyártási koncepció és új termelési létesítmények, valamint új kiállítási és ügyfélképzési helyiségek. Csak a tauberbischofsheimi telephely infrastruktúrájába mintegy 70 millió eurót fektetnek be.

A felügyelőbizottság és az igazgatóság hangsúlyozta, hogy a közelgő beruházások hogyan pozícionálják a vállalatot a jövőre nézve. Dr. Thomas Bach, a WEINIG AG felügyelőbizottságának elnöke rámutatott, hogy a WEINIG DNS-ének része, hogy a válságokat lehetőségként fogja fel, és hogy nem utolsósorban a Corona-járvány teret adott a koncepcionális munkának: “Kerestük, azonosítottuk és megragadtuk a válságban rejlő lehetőséget. Ennek eredményeként ma már bátran kijelenthetjük: A WEINIG alkalmas a sikeres jövőre.”

Gregor Baumbusch vezérigazgató kifejtette, hogy a fafeldolgozó ipar olyan növekedési ágazat, amely a fenntarthatóság és az éghajlatvédelem révén további lendületet kap. Az ezt a piacot kiszolgáló gépek és megoldások iránti kereslet ennek megfelelően nagy, és tovább növekszik. Ezért további 40 millió eurót fektetnek be a termékportfólió bővítésébe. Baumbusch úr kijelentette: “Már ma is mi rendelkezünk a legszélesebb termékportfólióval a tömörfa-iparban világszerte. Különösen a gyorsan növekvő faépítés szegmensében a jövőben még jobb megoldásokat tudunk majd kínálni ügyfeleinknek egyetlen forrásból, nevezetesen a WEINIG-től.” Dr. Georg Hanrath technológiai igazgató hozzátette, hogy a jövő a fenntartható termelés, a fenntartható gépek és a rajtuk előállított fenntartható termékek hármas célja felé . A WEINIG teszi a maga részét.

Dr. Thomas Bach és Gregor Baumbusch köszönetüket fejezték ki a felügyelőbizottságnak és a részvényeseknek, különösen pedig az üzemi tanácsnak és a WEINIG Csoport munkavállalóinak. Hozzátette, hogy a hosszú távú gazdasági siker biztosítása mindannyiunk feladata. A dolgozók teljes mértékben támogatják a tervezett intézkedéseket, és várakozással tekintenek az általuk előidézett fejlesztések elé. Rainer Haag, az üzemi tanács elnöke így nyilatkozott: “Ez egy közös projekt. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha mindannyian együtt dolgozunk. Az elmúlt hónapokban megvitattuk, hogy ez hogyan néz ki. A legfontosabb dolog az, hogy egyetlen munkahely sem szűnik meg. Éppen ellenkezőleg, növekedni fogunk!”

A tauberbischofsheimi gépgyártók felkészültek a jövőre.

A WEINIG gépek, berendezések magyarországi képviselete: GREENTEAM Kft.

A HOLZ-HER gépek, berendezések magyarországi képviselete: Fagépszer Plusz Kft.

szerk: Tóth János, forrás: WEINIG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Drónnal erdőtűz ellen

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 131., 2022/24.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…