FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fedezd fel az örökséged!

Idén is szerveznek online erdőismereti vetélkedőt 9-12. osztályos középiskolásoknak: a három tagú csapatok jelentkezését március 16-ig várják bármely hazai és Kárpát-medencei oktatási intézményből – közölte az Országos Erdészeti Egyesület.

A két elméleti és egy terepi feladatot tartalmazó, virtuális térben zajló, Fedezd fel az örökséged! című vetélkedő idén annak megismerésére invitálja a résztvevőket, hogyan él az emberben – kultúrájában, művészetében, lelkében – az erdő.

“Az erdő, amellett, hogy fizikai létünkhöz, fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen, szellemi életünk, kultúránk, művészetünk természetes és inspiráló környezete, bölcsője” – fogalmaznak a közleményben, hozzátéve, hogy az idei vetélkedő arra hívja a résztvevőket, fedezzék fel a Kárpát-medence erdeiben lezajlott történelmi eseményeket, az itt született és élő mondákat, legendákat, azt, hogyan ihlette meg az erdő íróinkat, költőinket, zeneszerzőinket, festőinket.

A csapatok a virtuális megmérettetés négy hete során megmutathatják saját nézőpontjukat a három feladatcsoportban. A kvíz az ember és az erdő közös történetének állomásaira, fontos szereplőire és alkotásaira, az esszé a társadalom és az erdő 21. századi kapcsolatára fókuszál, míg a fotópályázatban megmutathatják a diákok, hogyan látják az erdőt, az apró részleteket, a tájat egyetlen impresszióba sűrítő panorámát, a napszakokkal változó fény festette új és új erdőképet a fotós szemével.

Az erdők nemzetközi napján, március 21-én induló vetélkedő eredményhirdetése április 22-én, a Föld napján lesz. Az első három csapat tagjai fejenként 70, 50, illetve 30 ezer forint értékű Libri-utalványt kapnak és a nyertes csapatokat felkészítő tanárokat is fejenként 10-10 ezer forint értékű Libri-utalvánnyal díjazza az Országos Erdészeti Egyesület. A legjobban szereplő határon túli csapat az Országos Erdészeti Egyesület különdíjában részesül.

A versenyre, amelynek lebonyolítását az Agrárminisztérium támogatja, itt lehet jelentkezni 2022. február 28-tól – 2022. március 16-ig – áll az összegzésben.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

40. Construma - 10. OtthonDesign

Következő cikk

A faültetés a jövőbe vetett bizalom jeleStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések