FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faépítés bővítése Olaszországban

A Built by Nature, ez a támogatásokat nyújtó hálózatban működő szervezet, amelynek célja a faépítés átalakulásának felgyorsítása Európában, bejelentette, hogy 250 000 eurós támogatást nyújt a Gyorsító Alapból (Acceleratos Found) a tömörfa szerkezetű építés olaszországi elterjedésének segítését célzó kutatás támogatására.

Az EIT Climate-KIC által koordinált kezdeményezés egy fizikai és digitális prototípus-épületet hoz létre a tömörfa szerkezeti anyagok megtapasztalásának és elfogadásának előmozdítása érdekében, miközben maximalizálja az egymillió négyzetméteres Milano Innovation District (MIND) komplexum építése során felhasznált faanyag mennyiségét.

Az EIT Climate-KIC a kutatási kezdeményezés részeként koordinálni fogja a kollektív tanulást, az Accelerator Fund támogatás pedig kapcsolódik az EIT Climate-KIC által a Laudes Alapítvány által finanszírozott Deep Demonstrations of Healthy Clean Cities EU CINCO projekthez. A CINCO-projekt célja, hogy a bioalapú és körkörös építéssel kapcsolatos két kísérleten keresztül, Milánóban és Madridban megismerje, hogyan alakíthatják a városok a szén-dioxid-semleges épületek piacát.

Mindkét kezdeményezés a helyi érdekeltekkel, a várossal, a fejlesztőkkel és a tervezőkkel való együttműködés alapjait teremti meg azáltal, hogy támogatja a készségek, a motiváció és a vezetés megteremtését annak közös feltárására, hogyan lehet aktiválni az épületek fából készült átalakításának mozgatórugóit. A Built by Nature és az EIT Climate-KIC partnerhálózatai megosztják a projekt eredményeit.

szerk: Tóth János, forrás: EOS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A kkv-k felmérése az erdészeti szaporítóanyagokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatáról

Következő cikk

Évszakok a természetben - rajzpályázat



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések