FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PEFC Fehéroroszország felfüggesztve

A Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) bejelentette, hogy a PEFC International Board a PEFC Belarus kérésére felfüggesztette a fehérorosz nemzeti erdőtanúsítási rendszert.

A PEFC Belarus tájékoztatta a PEFC International-t, hogy késedelmet szenvedett a rendszer dokumentációjának időszakos felülvizsgálata során. Mivel a PEFC International megköveteli, hogy a jóváhagyott rendszerek időszakos felülvizsgálaton menjenek keresztül annak biztosítása érdekében, hogy folyamatosan frissítve legyenek a PEFC International fejlődő referenciaértékeinek, valamint a nemzeti és nemzetközi elvárásoknak megfelelően, a késedelem miatt a PEFC Belarus lekéste volna az időszakos felülvizsgálat határidejét.

A PEFC szerint a felfüggesztés 2022. április 18-tól hatályos, és a felfüggesztés a felülvizsgált rendszer-dokumentáció benyújtásáig, de legalább hat hónapig érvényes.

Ez azt jelenti, hogy a fehéroroszországi Nemzeti Erdőtanúsítási Rendszer ellenében kiadott tanúsítványok a továbbiakban nem elismertek a PEFC által. Ez vonatkozik mind az erdőgazdálkodási, mind a felügyeleti lánc tanúsítványokra.

A tanúsított szervezetek ezért nem használhatják a PEFC állításokat és a PEFC-címkét, és nem értékesíthetik az anyagot PEFC-tanúsítottként.

szerk: Tóth János, forrás: PanelsFurniture

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A fenntartható erdőgazdálkodás új értelmezése?

Következő cikk

Fapiaci folyamatok zavarai - új elemzés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések