FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöld Jövő Adományozási Program

Te is a bőrödön érezted a minden eddiginél forróbb nyarat? Már te sem tudod nem észrevenni a szárazságot, az aszályt, az egyre szélsőségesebb időjárási jelenségeket? Igen, a klímaválság elég erősen berúgta az ajtót, és nagyon gyorsan kell cselekednünk, ha el akarjuk érni a Párizsi (európai zöld) Megállapodásban megfogalmazott célokat, többek között a 2050-e kitűzött klímasemlegességet.

Zöld jövő – mert a jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz

A megoldások kidolgozásában és megvalósításában ugyanakkor az állami szerepvállaláson túl igen nagy szerepe van a helyi civil szerveződéseknek, és a hozzájuk kapcsolódó közösségeknek. A természet- és környezetvédelem közös célunk és feladatunk, és szerencsére már sok kompakt, lokális és bevonáson alapuló kezdeményezés segíti a zöld jövőért folytatott küzdelmet.

Ezekhez hamarosan akár csak egy kattintással is csatlakozhatsz, ha a szeptemberben induló MagNet Közösségi Adományozási Programban rendelkezel valamelyik kezdeményezés javára a Zöld Jövő kategóriában, például:

  1. mit szólnál hozzá, ha sokkal többen tudnának a természet patikájával gyógyulni, és számodra is elérhető lenne olyan szakértő önkéntes, aki a gyógynövények helyes használatában tudna segíteni?
  2. támogathatnád, hogy minél kevesebben tüzeljenek háztartási hulladékkal, és a rászorulók megfelelő tájékoztatást és segítséget kapjanak, hogy ki tudják váltani jobb, és sokkal környezetkímélőbb megoldásokra a hulladékot?
  3. hozzájárulhatnál ahhoz, hogy helyi termelők és helyi vendéglátók ismerkedjenek meg egymással és ezzel lehetőségünk nyíljon arra, hogy az alapanyagok helyben maradjanak, csökkentve ezzel a vendéglátás ökológiai lábnyomát?
  4. segíthetnéd a városokból kiköltöző, vidéken újrakezdő, önfenntartó kisközösségek fejlesztését?
  5. része lehetnél az energiaválságot fenntartható módon kezelni tudó, ún. energiaközösségek létrejöttének?

És ez csupán néhány projekt azok közül, melyeket az idei KAP programban a banki, 10%-os nyereségrészeddel támogathatsz. Várunk szeptember közepén, hogy ismerd meg őket, és kapcsolódj a Zöld Jövő kategóriában induló szervezetekkel: Erdőmentők Alapítvány, MindenEgyüttMegy Egyesület, Vigyél haza! Alapítvány, Levegő Munkacsoport, Retextil Alapítvány, Magyar Kerékpárosklub, Börzsöny Természet és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány, Felelős Gasztrohős Alapítvány, Zöld Óvoda Hálózat Egyesület, Magyar Természetvédők Szövetsége, Jane Godall Intézet.

Közösen, együtt, hatással vagyunk a világra.

forrás: MagnetBank

Előző cikk

Az erdő biztonságban van

Következő cikk

MyGardenOfTrees - támogatott fajvándorlás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések