FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

10 millió fa titkos élete

Halottak napja közeledtével mi, 10 millió Fások lázas készülődésbe kezdünk, hogy mindennel elkészüljünk az Élet Napjára! Idén december 3-ára esik az ültetési ünnepünk. Területet, fákat, pénzt és persze társakat igyekszünk gyűjteni, hiszen 10 millió fa elültetéséhez sok kéz kell…

Peter Wohlleben a “Fák titkos élete” című könyvéből már sokan tudjátok, hogy a fák az erdőben beszélgetnek egymással. Elképzelem miket is mondhatnak egy téli estén borozgatás közben… De valójában az nyűgöz le ebben, hogy a fák közösségként működnek és nem csak információt szállítanak a gyökerekből és gombafonatokból álló hálózatukon, hanem segítik, támogatják egymást az egyedek az erdőben.
Megalakulásunk óta épp akkor, amikor a fák lehullajtják a leveleiket és pihenni készülnek, mi aktivizáljuk magunkat, hiszen ők épp ilyenkor viselik legjobban az átültetést. Amíg az ő növekedésük átmenetileg megáll, induljunk fejlődésnek mi, kapaszkodjunk össze, alkossunk olyan erős, színes, egymást támogató közösséget, mint az erdők fa lakói. Szeretnénk, ha a híreink, az ültetésre, locsolásra, gondozásra közös gondolkodásra hívó üzeneteink messzebbre és többekhez eljutnának.  Kérlek ezért segíts feliratkozókat szerezni a hozzád is eljutó Zöld leveleinkre.
Vagy írd meg legalább 3 a barátodnak, ismerősödnek, kollégádnak, hogy töltsék ki ezt a form-ot és váljanak a 10 millió fa kevésbé titkos életet részéve!
U.i.: Kedves olvasó! Amellett, hogy a faültetés közösségépítő eszköz és kikapcsolódás, sajnos igen költséges elfoglaltság is. Adományoddal hozzá tudsz járulni ahhoz, hogy minden 10 millió emberre jusson legalább egy fa. 
Peter Wohlleben könyvéről itt tudsz megtudni többet.

forrás: 10 millió Fa

Előző cikk

Román erdőtulajdonosok támogatása

Következő cikk

Erdőgazdálkodást átszervező lépéseket vár az LMP



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések