FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

JAF csoport újabb cégeket vásárol

A JAF Gruppe aláírta a DLH Poland és a DLH Slovakia megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést. A varsói és pozsonyi székhellyel rendelkező fa és faalapú anyagok beszállítója így a JAF csoport részévé válik.

Werner Stix, a JAF csoport vezérigazgatója

Az átvételre a tervek szerint a következő hónapokban kerül sor, a versenyhatóságok jóváhagyásától függően. A felek megállapodtak abban, hogy a szerződés részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

A közös erősségek kombinálása

A DLH Poland és leányvállalata, a DLH Slovakia felvásárlásával a JAF csoport még szélesebb körben kívánja pozícionálni magát a csoport fontos fő piacain. Ezzel a JAF Group sikeres felvásárlása esetén két olyan vállalat egyesül, amelyek nagyon hasonló értékeket képviselnek, és a JAF szerint az évek során egészségesen növekedtek.

A DLH Lengyelország és a DLH Szlovákia továbbra is a DLH név alatt fog működni, és továbbra is a már meglévő személyzetükkel és vezetőségükkel fogják működtetni az üzletet az országban. “A DLH Poland és leányvállalata, a DLH Slovakia erős vállalatok, amelyeket a munkatársak nagyfokú elkötelezettsége révén folyamatosan fejlesztettek” – magyarázza Werner Stix, a JAF vezérigazgatója. “A fa iránti szenvedélyünk miatt nagyon otthon érezzük magunkat a JAF fából készült világában. Mert a JAF csoportba való belépésünkkel mostantól egyesült erővel folytathatjuk a lengyel piac további fejlődését. Különösen a fával – a jövő építőanyagával – való kereskedelem növekvő lehetőségeinek, de egyben összetettebb kihívásainak fényében örömmel fejlesztjük tovább együtt az iparágat” – van meggyőződve Jerzy Karpinski, a DLH Poland vezérigazgatója.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzForum 11-08

Előző cikk

Beszámoló a 10. Lombosfa Konferenciáról

Következő cikk

ISC 2022 - 70. Nemzetközi Fenyőfűrészáru Konferencia



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések