FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EU konzultáció – szén-dioxid-eltávolítás tanúsítása

Ez a kezdeményezés javaslatot tesz majd a szén-dioxid-eltávolítás tanúsítására vonatkozó uniós szabályokra. Kidolgozza az eltávolítások hitelességének nyomon követéséhez, jelentéséhez és ellenőrzéséhez szükséges szabályokat. Ezzel kapcsolatban 2023. január 27-ig nyilvános (online) konzultáció zajlik.

A kezdeményezés adatai
Ez a kezdeményezés javaslatot tesz majd a szén-dioxid-eltávolítás tanúsítására vonatkozó uniós szabályokra. Kidolgozza az eltávolítások hitelességének nyomon követéséhez, jelentéséhez és ellenőrzéséhez szükséges szabályokat.
A cél a fenntartható szén-dioxid-eltávolítás kiterjesztése, valamint annak ösztönzése, hogy a mezőgazdasági termelők, az erdészek és az iparágak innovatív megoldásokat alkalmazzanak a szén-dioxid-leválasztásra, -újrafeldolgozásra és -tárolásra. Ez szükséges és jelentős lépést jelent a szén-dioxid-eltávolításnak az uniós éghajlat-politikákba való beépítése felé.

Fórumtéma: Éghajlat-politika

A jogi aktus típusa: Rendeletre irányuló javaslat

Nyilvános konzultációs időszak:
2022. december 1. – 2023. január 17.  (brüsszeli idő szerint éjfél)

A Bizottság kíváncsi az Ön véleményére
A konzultációs időszak megkezdődött. A véleménynyilvánítók észrevételeit figyelembe fogjuk venni a kezdeményezés továbbfejlesztéséhez és tökéletesítéséhez. A beérkező visszajelzéseket közzétesszük ezen a webhelyen, ezért a véleménynyilvánítóknak tiszteletben kell tartaniuk a visszajelzésre vonatkozó szabályokat. További információk a véleményezési felhívásról

Ha véleményt szeretne nyilvánítani, regisztráljon vagy jelentkezzen be meglévő közösségimédia-fiókjával.

forrás: EU Have Your Say

Előző cikk

Őszi sikertörténet az erdei iskolákban

Következő cikk

400-szoros értékű design termék faaprítékból



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Erdészeti nyomtatványok PDF-ben

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya a weboldalukon elérhető erdészeti nyomtatványokat – a felhasználók kérése, munkájának segítése érdekében…